Dit is de belangrijke reden waarom je op de vloer moet zitten voordat je baby er is

Toegegeven, de vloer is niet het eerste waar je als vader en moeder to be aan denkt met een kindje op komst. Je checkt het huis natuurlijk van A tot Z zodat alles babyproof is. En je zorgt voor een mooie babykamer. Maar de vloer verdient dus ook je aandacht! 

Tenminste, dat vindt Amerikaanse journalist en moeder Jenn Gann. Zij pleit in haar betoog op the Cut ervoor dat ouders to be, nog voordat de baby er is, flink wat tijd op de vloer zitten.

Miskoop

Jenn kan uit ervaring spreken. Toen zij en haar man een baby kregen hadden ze aan alles gedacht. Ze dachten dat een simpel kleedje voldoende zou zijn. Ze schrijft hierover: ‘We hebben nooit stilgestaan bij onze hardhouten vloer en een tapijt vonden we maar een onnodige aanschaf. We kochten een dun kleed en bleven de rest van de zwangerschap comfortabel op de bank zitten. Toen ons zoontje oud genoeg was voor tummy time, dachten we dat dat kleed voldoende zou zijn.’

LEES OOK: 8 dingen die ik graag geweten had vóórdat ik beviel van mijn eerste kind

Voelen hoe het zit

‘We hadden liever tijdens mijn zwangerschap al wat tijd door kunnen brengen op onze huisvloer. Op de vloer zitten was erg nuttig geweest. Als we het van tevoren hadden getest, hadden we een beeld van hoe het is om er lange periodes achter elkaar op te zitten.’ Nog niet overtuigd? Jenn schetst wat scenario’s van hoe dat vloer testen dan in zijn werk gaat.
‘Wanneer heb jij voor het laatst op de vloer gezeten en gevoeld hoe het was? Weet je hoe het voelt als je zachte volwassen dijen en harde oude botten tegen een platte ondergrond liggen? Hoeveel schuifspeldjes liggen er onder je bank en is het niet weer tijd om de vloerlamp af te stoffen?’

Heel veel tijd doorbrengen

‘Als je dit allemaal weet, kun je zelfverzekerd de kamer rondlopen. Want hier ga je je baby in de gaten houden. Op die vloer ga je achter je baby aankruipen wanneer hij 5 maanden oud is. Daarop ga je waggelen naast je kleine wanneer die een jaar oud is en de eerste stapjes zet. Is je vloer comfortabel genoeg om op je zij te liggen en speelgoedblokken op te stapelen tot een toren?’ Kortom: hier ga je als ouders dus nog heel veel tijd doorbrengen, dus het kan maar beter comfortabel zijn allemaal!

Even wat quality time op je vloer doorbrengen is dus best handig om fouten te voorkomen. Maar sommige fouten zijn vrijwel onvermijdelijk: iedere ouder maakt ze namelijk..

Ga jij nu je vloer uittesten voordat de baby er is? Laat het ons weten op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de belangrijke reden waarom je op de vloer moet zitten voordat je baby er is
Sluiten