Dit gebeurt er met je seksleven als je probeert zwanger te worden

Als je samen besluit dat je een kindje wil, krijgt seks opeens een heel andere lading. Je trekt alles uit de kast om het te laten slagen. Zoals je benen na de seks omhoog houden zodat de zaadcellen de goede kant op zwemmen…

Onderstaande video van Buzzfeed laat op een grappige manier zien wat je je als koppel allemaal probeert om zwanger te raken. Maar wat klopt er, en welke logica zit erachter? Wij zetten het voor je op een rijtje.

LEES OOK: 5x dit kun je zelf doen om de kans om zwanger te raken, te vergroten

Je ovulatie bijhouden met urine

Op het eerste gezicht is dit misschien niet het meest frisse klusje. Maar wanneer je een ovulatietest doet is het toch echt nodig je urine op te vangen. Zo’n test laat zien of het luteïniserend hormoon (afgekort LH) in je lichaam aanwezig is. Als de LH waarde in je urine op z’n hoogst is vindt er binnen 1 tot 2 dagen een eisprong plaats.

Niet meer masturberen

Dat geldt alleen voor hem. Als een man regelmatig masturbeert kan het zo zijn dat er minder zaadcellen per zaadlozing aanwezig zijn. Maar het heeft geen lange termijn effect. Wanneer een man om de dag klaarkomt in plaats van elke dag, wordt de hoeveelheid zaadcellen hoger. Maar door te weinig klaar te komen kan de kwaliteit ook verminderen. Een optimale hoeveelheid zaadcellen is er door eens in de drie tot vijf dagen klaar te komen. Hier lees je meer over hoe je de kwaliteit van sperma kan verbeteren.

De meest vruchtbare dagen berekenen

De meest vruchtbare periode is op de dag van de ovulatie en de twee dagen daarvoor. Ook vijf tot drie dagen voor de dag van je ovulatie ben je vruchtbaar, maar de kans op een bevruchting is dan wel kleiner. Op de dag na de ovulatie is er nog een hele kleine kans dat je zwanger wordt.

Benen omhoog!

Het is nog maar de vraag of het ook echt effectief is om het zwanger worden op gang te helpen. Maar ach, baat het niet dan schaadt het niet.

Veel seks

Als je niet wilt bijhouden wanneer je meest vruchtbare dagen zijn, zal je veel seks moeten hebben. Het is dan namelijk het beste om iedere 2 á 3 dagen seks hebben. Dan is de kans groot dat je minimaal twee keer seks hebt tijdens de vruchtbare dagen en een keer tijdens de meest vruchtbare periode.

Alleen seks hebben op de vruchtbare dagen vraagt om een planning. Dit kan ervoor zorgen dat de spontaniteit en de romantiek eruit is en alles alleen nog gericht is op zwanger worden.

En dit gaat er dan mogelijk door zijn hoofd heen tijdens de daad: 8 dingen die hij denkt tijdens de seks als je probeert zwanger te raken.

Niets meer missen? Like ons op Facebook!

Buzzfeed Videothe Bump

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er met je seksleven als je probeert zwanger te worden
Sluiten