Dit eetbord (!) legt uit waarom zwangerschapsverlof zó belangrijk is

Sommige werkgevers hebben nog altijd een bord voor hun kop. Ze lijken maar niet te snappen waarom zwangerschapverlof hartstikke nodig is. Nou, kijk nog meer eens even goed naar dat bord bazen in Nederland. Want dat is precies hoe groot de placenta is. En het is precies de reden waarom moeders alle tijd nodig hebben na de bevalling.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus als je baas een wake up call nodig heeft. Laat hem dan deze foto van een – op het oog normaal – eetbord zien.

Weet wat je eet(bord)

De moeder, Laura Fry, die deze viral foto de wereld inslingerde, legt even in Jip en Janneke-taal uit waarom net bevallen vrouwen het toch echt minstens zes tot acht weken rustig aan moeten doen. “Nadat de baby is geboren, blijft de moeder met een enorme wond in haar baarmoeder achter op de plek waar eerst de placenta zat. En deze wond heeft tijd nodig om compleet te helen. Daarbij is tijdens deze periode de baarmoeder enorm gevoelig voor infectie en bloedingen.”

“Zelfs als de bevalling zonder complicaties verloopt, dan nog moeten moeders de tijd hebben om voor zichzelf te kunnen zorgen en niks overhaast te doen de eerste paar weken”, aldus Laura.

Daar kunnen wij alleen maar een volmondig ‘AMEN’ op zeggen.

Bron

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit eetbord (!) legt uit waarom zwangerschapsverlof zó belangrijk is
Sluiten