De baby 22 aug 2018 Marleen Staal

Dit is de beste gehoorbescherming voor je baby volgens deze oorarts

Wie houdt er nou niet van een festival? Als nieuwbakken mama hoef je niks te missen en neem je jouw baby gewoon mee. Helemaal hip anno 2018. Maar een festival betekent vaak ook harde muziek en laat dat nou juist schadelijk zijn voor die kleine oortjes. Gelukkig bestaan er goede gehoorbeschermers die er op hun beurt ook weer net zo hip uitzien.

Gehoorbeschermers

Misschien is het je deze zomer ook opgevallen: steeds meer – jonge – ouders nemen hun baby mee naar foodtruckevents en muziekfestivals. Gelukkig mét de juiste gehoorbescherming, want hoe leuk de dag ook is, de decibels vliegen je om de oren. Als je jouw kindje niet genoeg beschermd, kan dit later gehoorproblemen veroorzaken.

Investeren in de juiste koptelefoon is dus helemaal geen overbodige luxe. Sterker nog, als je beetje goed shopt, gaat zo’n ding jaren mee en kun jij nog van heel veel feestjes genieten met kiddo.

Babynamen muziek: 31x babynamen voor echte muziekliefhebbers

Wat maakt een koptelefoon geschikt? Volgens oorarts Hanna Page is het allerbelangrijkste dat de koptelefoon over de oren van je kleintje passen. Daarbij moeten ze ook makkelijk op te doen zijn en ook simpel te controleren. Daarbij is het ook goed om te letten op de Noise Reduction Rating (NRR) van de koptelefoon. Deze rating moet minimaal 20, maar het liefst meer zijn.

Deze vier koptelefoons raad de Hanna Page aan.

EM’s 4 Bubs

EM’s was de eerste wereldwijde fabrikant van gehoorbeschemers voor baby’s. Deze koptelefoon is lichtgewicht en voldoet aan de standaarden van de Amerian National Standards Institute (ANSI). De NRR-rating is 22 en door de elastieke hoofdband, kan hij een beetje meegroeien met de grootte van het hoofd van je baby. De koptelefoon word geadviseerd voor pasgeboren baby’s tot en met kindjes van 18 maanden.

gehoorbeschermers

via Babyhuis Casita

EM’s voor kids

Als je kind ouder wordt, heeft hij of zij ook een nieuwe koptelefoon nodig. Ook voor de oudere kindjes heeft EM’s veel gehoorbeschermers. Bij deze productlijn ligt de NRR-rating bij 21 en de koptelefoons zijn geschikt voor heel veel verschillende events. En handig: de gehoorbeschemers zijn zo klein op te vouwen, dat ze zo in je handtas passen. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

via EMs

Baby Banz

Baby Banz maakt verschillende ‘veilige’ kinderproducten – van zonnebrillen tot hoedjes – waaronder ook gehoorbeschermers. Met een hoge NRR-rating, van maar liefst 31, weet je zeker dat de oortjes van je baby goed beschermd zijn. Deze koptelefoon wordt aangeraden voor new borns tot twee jaar oud.

via Bol.com

Banz voor kinderen

Gelukkig is er van dit merk ook gehoorbescherming te krijgen voor als je kind wat ouder is. En de keuze is reuze, met maar liefst 16  verschillende designs zit er vast iets tussen dat helemaal in jouw smaak is. De koptelefoon is extra comfortabel door de foam die in de kussentjes verwerkt is. Geschikt voor kids van twee jaar of ouder.

via Bol.com

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de beste gehoorbescherming voor je baby volgens deze oorarts
Sluiten