Dirk Zeelenberg toont zijn emoties in nieuwe serie Bevallen met…

Muriel Oonincx 13 mrt 2017 De mama

Vandaag mocht ik weer exclusief de tweede aflevering van de serie Bevallen met… bekijken. Komende maand zien we Dirk Zeelenberg, Do en Filemon Wesselink in diverse ziekenhuizen in Nederland. Ze zijn live aanwezig bij diverse bevallingen. Van keizersnede tot ruggenprik. Van makkelijke tot moeilijke bevallingen. In de serie Bevallen met… maken ze van dichtbij mee – en dus wij als kijkers ook – hoe de bevalling precies gaat. En dat levert indrukwekkende, mooie televisie op.

Helemaal onbevooroordeeld ben ik niet want ik ben moeder van drie jongens en heb dus zelf drie (totaal verschillende) bevallingen meegemaakt én ik ben sinds vorige week fan van de serie. Waarom? Het brengt me keer op keer weer dichterbij mijn eigen emoties en herinnering aan de geboorte van mijn kinderen.

En het doet me beseffen dat ik heel veel geluk heb gehad dat mijn bevallingen allemaal uiteindelijk goed zijn gegaan en op de manier die ik het liefste wilde. Mooi is het om te zien hoe elke vrouw en partner totaal eigen ideeën hebben bij de manier waarop ze willen bevallen.

LEES OOK: Van de eerste wee tot de geboorte, zo verloopt een bevalling.

Bevallen met Dirk

In de tweede aflevering van Bevallen met … zien we Dirk Zeelenberg. Zelf vader van drie kinderen en op bezoek bij het ziekenhuis OLVG, waar zijn kinderen zelf ook geboren zijn. Hij beschrijft precies wat ik voel als ik een bezoekje breng aan het Ter Gooi ziekenhuis in Blaricum waar mijn jongens geboren werden. In 24 uur ziet hij een moeder bevallen op een baarkruk, een drieling die net geboren is en nog ter observatie blijft en hij volgt Michelle (29). Michelle is 42 weken zwanger en wil thuis bevallen zonder medische hulp of een ziekenhuis. Het loopt anders.

dirk zeelenberg bevallen met

Must see

Zonder meteen spoilers in te bouwen is deze aflevering weer een prachtig document van drie totaal verschillende bevallingen die allemaal een happy end kennen. De bevallingen worden allemaal heel ethisch en mooi in beeld gebracht, zonder te veel te laten zien van de vrouw. Goed een keizersnede van dichtbij zien is best heftig en als je niet tegen bloed kunt, moet je er misschien nog even over nadenken. Maar de jongensachtige blijdschap en emotie van Dirk en de kundige maar nuchtere aanpak van Jiska de Gynaecologe, maken Bevallen met… echt een must-see.

Vanavond 13 maart om 20.00 uur zie je op TLC de tweede aflevering van Bevallen met… Kijken dus!

Vorige week beschreef ik hoe Victoria Koblenko de bevallingen beleefde in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Reageer op artikel:
Dirk Zeelenberg toont zijn emoties in nieuwe serie Bevallen met…
Sluiten