De baby 27 aug 2017 Yara Mens

8 dingen die je moet weten voor je begint aan baby #2

Nadat we met baby numero uno het hele proces al hebben meegemaakt denken we dat we wel weten hoe de vork in de steel zit. Well, think again! Met baby nummer twee kan alles ineens heel anders verlopen. Tijdens de zwangerschap, de bevalling maar ook als je straks ineens twee kindjes rond hebt lopen in plaats van een. Maar ach, anders zou het ook maar saai worden toch?

Om je toch een beetje voor te bereiden hebben we hier een lijstje voor je van 7 die je moet weten voor je begint aan je tweede kind!

#1 Niet elke zwangerschap is hetzelfde

Dat je al een keer het hele process hebt doorgemaakt, hoeft niet te betekenen dat je lichaam precies hetzelfde reageert op je eerste zwangerschap als op je tweede. Kon je tijdens je eerste zwangerschap geen genoeg krijgen van die spicy Doritos? Het zou goed kunnen dat je tijdens je tweede zwangerschap er van over je nek gaat.

#2 Zwangerschapskwaaltjes worden ineens nóg ingewikkelder

Die ochtendmisselijkheid tijdens je eerste zwangerschap was al rot, maar nu je boven de wc hangt terwijl je beneden je kind 1 hoort huilen omdat hij NU dorst heeft, weet je dat je tijdens je eerste zwangerschap het een stuk gemakkelijker had.

LEES OOK: Zwangerschapskwaaltjes in jouw eerste trimester

#3 De bevalling pakt soms heel anders uit

Net zoals tijdens je zwangerschap denk je dat je je lichaam op dit gebied nu wel kent, maar dit is niet waar. Had je een easy bevalling zonder al teveel gedoe? Wees dan voorbereid dat het nu ineens anders kan lopen. Aan de andere kant: was jouw eerste bevalling een nachtmerrie? Het kan zomaar zijn dat je nu nergens last van hebt.

#4 Slapen ‘als de baby slaapt’ zit er niet meer in

Vroeger kon je jouw schema aanpassen aan dat van je kind, maar dat kan nu niet meer. Als kind 1 slaapt, hoeft het niet te betekenen dat kind 2 ook slaapt (was het maar waar!). En misschien heeft kind 2 juist wel hele erge honger… Twee kinderen in hetzelfde ritme krijgen is een droomscenario van elke moeder, maar helaas erg lastig om voor elkaar te krijgen…

LEES OOK: 9 x dingen die denkt als je baby nog niet wilt doorslapen

#5 Ze kunnen zomaar ineens ruzie krijgen…

Geef het maar toe: stiekem had je een picture perfect bij het hebben van twee kinderen die hand en hand met elkaar door het leven gaan. Ehh, helaas moeten we je uit die droom halen. Ze mogen dan hetzelfde bloed hebben, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze elkaar áltijd aardig vinden.

#6 Of ze kunnen zich juist tegen jou keren..!

Iets ergens dan ruzie met elkaar, is misschien wel als ze een complot tegen jou gaan smeden. Dit zal vaker voorkomen als ze wat ouder zijn maar ook als ze jonger zijn kunnen ze samen meer bereiken om hun snode plannetjes uit te voeren (‘Leid jij mama af, dan pak ik de snoeppot!’).

#7 And last but not least: je kan van ze allebei evenveel houden

Nadat je je eerste baby in je armen hebt gehouden denk je dat je nooit meer zoveel liefde kan voelen dan je op dat moment voelt. Maar geloof ons: zodra je die tweede in je armen hebt voel je ineens weer precies hetzelfde!

Was jij verbaasd dat met je tweede kindje alles toch ineens zo anders ging? Laat het ons weten op Facebook!

Volg Famme Baby op Facebook

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 dingen die je moet weten voor je begint aan baby #2
Sluiten