De papa 1 jun 2018 Marleen Staal

Deze vaders vertellen hoe de bevalling was in hun ogen

Als moeder hik je 9 maanden tegen die bevalling aan. Mannen lijken het misschien makkelijk te hebben aan het kraambed, terwijl jij een avocado door een rietje aan het persen bent. Maar emotioneel gezien speelt er zich heel wat af in dat zorgelijke koppie.

Ook al voelt je lief niet niet wat jij meemaakt tijdens de bevalling – los van wat gekneusde blauwe vingers hier en daar – dit moment is ook zeker voor hem een levensveranderende gebeurtenis. Deze mannen vertellen hoe dit moment voor hen was.

Elisha

“Mijn vrouw schreeuwde als een gewond dier. Toen kwam het, een slungelig ding bedekt met bloed. Het ding keek me aan met de grootste, meest verbijsterde ogen die ik ooit heb gezien. Het voelde gelijk alsof ik hem al kende. En op dat moment, verdween alle pijn, de operatie, de nacht van spanning in een kalmerende waas van vergeetachtigheid, en keken we terug op deze ervaring met liefde. Inderdaad, het was een wonder. ”

Hermant

“Ik zag een kracht in mijn vrouw, waar ik een groot ontzag voor had. Nog steeds. Waren er momenten dat ik liever wegkeek? Ja. Maar ik ben blij dat ik het niet heb gedaan. Want deze ervaring maakte de band tussen ons nog sterker. O ja, en placenta? Eww.”

Matthew

“Voor mij leek het ineens onmogelijk dat voor iemand anders, de wereld nog steeds hetzelfde was.”

Malcom

“Toen de baby op haar lag, helemaal blij en tevreden, was ik heel gelukkig in mijn rol om op mijn partner te letten. Ons drietjes samen, het werkte gewoon.”

Max

“Toen mijn eerste dochter werd geboren, was ik overweldigd met emoties. Maar die waren lang niet allemaal positief. Het was moeilijk te weten wat ik moest voelen. Opwinding en vreugde, maar ook zorgen en angst. Wat zou er gebeuren als die krachtige levensveranderende liefde waar iedereen het over had, niet bij mij zou gebeuren? Maar ik besefte me ook dat dit waarschijnlijk wel geleidelijk zou groeien.”

John

“Voor mij was de bevalling een moment waarbij ik tussen mijn familie en het universum stond, wetende dat ik machteloos was om iets te doen, maar klaar stond voor het geval dat.”

Nano

“Ik zag mijn vrouw uit elkaar scheuren alsof ze een tissue was. Ik wist niet dat je huid dit kon. De vroedvrouw haalde de spiegel snel weer weg, maar ik zag alles.”

Thomas

“Toen onze baby werd geboren, voelde het alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Mijn vrouw daarentegen had een idiote boost energie door alle endorfines die vrijkwamen, maar ik niet. Ik ben nog nooit zo moe geweest in mijn leven.”

Charlie

“Vrouwen zijn menselijke transformers en de bevalling is het precies het voorbeeld hiervan. Geloof me, deze ervaring wil je vastleggen. Want het is het moment dat je leven verandert.”

Baby Gaga

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze vaders vertellen hoe de bevalling was in hun ogen
Sluiten