De mama 26 mrt 2018 Soraya Vogelaar

Deze uitspraken wil je niet horen tijdens je zwangerschapsverlof

Je zwangerschapsverlof is een drukke periode waarin je leert wennen aan het leven met je baby. Toch lijkt niet iedereen dit altijd te begrijpen. Deze uitspraken wil je als nieuwe moeder dan ook niet horen tijdens je zwangerschapsverlof.

1. ‘Ik zou nooit meer aan het werk gaan als ik jou was.’

Oké, blijkbaar kan diegene het zich wel veroorloven als er geen geld binnenkomt voor de huur, luiers en stromend water uit de kraan.

2. ‘Die zwangerschapskilo’s raak je op den duur wel kwijt, toch?’

En bedankt. Fijn dat er meer aandacht wordt besteed aan je kledingmaat dan aan de fantastische prestatie de je lichaam heeft geleverd.

3. ‘Goh, wat zie jij er uitgeput uit.’

Ja, je bent moe. Zorgen voor een baby is topsport en die zwangerschapsgloed is ver te zoeken. Maar dat betekent nog niet dat je daar op gewezen wilt worden.

4. ‘Ik zou mijn baby nooit alleen kunnen laten’

Nu kom je over als een harteloos monster dat niet voor haar baby wil zorgen. Hallo, door te werken zorg je voor brood op de plank en levensvoorzieningen voor je baby. Best wel belangrijk. En natuurlijk mis je je baby straks, daar hoeft dit extra schuldgevoel niet bovenop te komen.

5. ‘Ik wil ook wel betaald worden om niet te werken’

Zucht, wat kun je hier nou beleefd op antwoorden?

LEES OOK: 35x waarom er niets zo bijzonder is als een pasgeboren baby

6. ‘Hoezo kom je niet naar mijn feestje/borrel/bruiloft?’

Eh.. je hebt een pasgeboren baby om voor te zorgen en nog aan het herstellen van de bevalling. Dus ja, je slaat deze even over.

7. ‘Je bent de baby nu wel aan het verwennen met al die aandacht.’

Ha! Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat dat helemaal niet kan.

8. ‘Hi, ik weet dat ik beloofd had je niet te appen of mailen, maar even over werk…’

Nu moet je kiezen of je gaat antwoorden – en dus werken tijdens je verlof. En vervolgens piekeren over je keuze. Héél vervelend.

9. ‘Blijft je baby straks bij een oppas/de opvang, is dat dan wel goed?’

Natuurlijk is dat goed. Het is namelijk jouw keuze als moeder. Iedere moeder is anders en iedere baby is anders, jij weet prima in te schatten wat goed voelt.

10. ‘Lekker zoveel vrije tijd, ik wou dat ik Netflix marathons kon houden.’

Waarom denkt iedereen toch dat je vrije tijd hebt en lekker aan het duimendraaien bent? De luiers verschonen zich niet vanzelf en het (nachtelijk) voeden gebeurt ook niet zonder jouw inzet. It’s a fulltime job, people.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze uitspraken wil je niet horen tijdens je zwangerschapsverlof
Sluiten