De baby 19 jun 2017 Soraya Vogelaar

Deze pasgeboren baby bewijst hoe bijzonder een bevalling is

Baby’s worden echt niet altijd zo picture perfect geboren als de foto’s soms doen geloven. Ze zitten vaak onder het bloed en hebben een laagje vernix op hun lijfje. Maar dat maakt een pasgeboren baby zeker niet minder prachtig. Dat bewijst ook deze baby, geboren met een vervorming van het hoofdje.

Bij een natuurlijke geboorte, waarbij de baby in de meest gunstige positie eerst met het hoofdje naar buiten komt, ontstaat er vaak iets van een puntvorm in het babyhoofdje, bijvoorbeeld bij een vacuumbevalling. Geboortefotograaf Kayla Reeder wil met de fotoserie laten zien dat dit net zo gewoon (en prachtig!) is als andere geboortes.

Positie baarmoeder

Bij baby Graham was het hoofdje iets meer vervormd door zijn positie in de baarmoeder. Kayla vertelt hierover aan the Bump: ‘Het mannetje lag een beetje op zijn zij en hij lag ook met zijn hoofd zijwaarts. Hierdoor is de vervorming niet precies in het midden.’ De foto’s van baby Graham bewijzen maar weer eens hoe bijzonder het is dat we een (klein) mens kunnen baren.

LEES OOK: Deze prachtige foto’s laten zien dat aanstaande vaders onmisbaar zijn tijdens de bevalling

Liefde

Dat zijn hoofdje er in eerste instantie iets anders uitzag, maakte het eerste moment tussen de ouders en hun zoontje er niet minder op. Ook bleek het geen gevolgen voor de kleine te hebben. ‘De vorm trok al vrij snel na de geboorte weg. Na een paar dagen was er niks meer van te zien. Er was in ieder geval geen reden tot bezorgdheid en de geboorte was niet traumatisch. Zijn moeder hield hem gelijk bij haar voor huid op huidcontact. En zijn vader overlaadde hem met liefde.’

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: je raadt nooit hoeveel deze baby woog bij de geboorte.

Niets meer missen? Like ons op Facebook!

The BumpFoto's Kayla Reeder Photography

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze pasgeboren baby bewijst hoe bijzonder een bevalling is
Sluiten