Zwanger 18 jun 2017 Muriel Oonincx

Deze Nederlandse ijssalon maakt speciaal voor zwangere vrouwen augurkenijs

Met het kwik op zeer aangenaam komen er met het warme weer voor zwangere vrouwen wel wat ongemakken bij. Waar ga je de verkoeling vinden en ook nog eens rekening houden met de grillen van een zwangere? En dus besloot ijssalon Melbalino de zwangere vrouw te behagen met, jawel, augurkenijs!

Het ijs is in eerste instantie bedacht voor zwangere vrouwen, vertelt ijsuitbater Jan Hijmans. Augurkenijs. Wacht ik laat het even op me inwerken. En hoezeer ik ook tijdens mijn drie zwangerschappen kon genieten van een huge zure bom van de viswinkel, ik krijg de smaak niet helemaal op mijn papillen, als ik eraan denk. Na wat speurwerk lees ik dat Jan niet vies is van wat experimenteren met bijzondere smaken. Eerder bracht hij al aardappelijs en kroepoekijs in zijn vitrine.

Wat zijn klanten ervan vinden? ‘Het valt bijzonder goed in de smaak. ‘Het smaakt echt naar augurk’ laat een klant weten. Ookal gaat het niet helemaal lekker samen met de koffie die ervoor gedronken is. De groene kleur is puur augurk en er zijn geen kleurstoffen aan toegevoegd. Jan speelt zich er in ieder geval goed mee in de kijker, want RTV Rijnmond kwam al langs en ook RTL4 maakte ooit een nieuwsitem over de bijzonder smaken van IJssalon Melbalino.

 

Het ijs is vorig jaar al ontwikkeld. Melbalino is gevestigd in Vlaardingen en als Noord Hollander vind ik het ietwat ver om af te reizen om de smaak zelf te proberen. Maar woon je in Zeeland, ben je zwanger (of niet) en heb je het augurkenijs al eens geproefd? Laat het ons weten, dan trekken we onze lokale ijsboer aan zijn taas om ook zwangeren craving ijs te maken.

IJssalon MelbalinoFacebook Melbalino

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze Nederlandse ijssalon maakt speciaal voor zwangere vrouwen augurkenijs
Sluiten