Zwanger 25 mei 2018 Marleen Staal

Deze momenten herkent iedere moeder to be met nesteldrang

Nee, jij hebt geen last van nesteldrang. Het is toch gewoon superhandig als je een levensvoorraad vaatvastabletten in huis hebt, ook al heb je geen vaatwasser? Speaking of de vaat, je moet de deurmat nog uitzuigen. Zie je wel, je hebt helemaal geen tijd voor nesteldrang! Er moet worden opgeruimd.

De baby moet nog komen, maar de hormonen zijn al volop aanwezig. En die zorgen ervoor dat jij alles ruim voor de uitgerekende datum af wil hebben. Oftwel, de nesteldrang is hartstikke aan. Maar hé, je hebt nog maar een kleine twee maanden te gaan en je bent nog niet eens begonnen aan de herindeling van het badkamerkastje. En die vluchttas, moet je niet nog twee reserves hebben voor het geval dat?

1. Je kunt geen kastje meer opentrekken of je bent minstens een uur kwijt aan het herorganiseren van alle lades, vakjes en planken.

2. De babykamer moet af. Nu. Andere kleur handdoeken, oude shampooflessen weg, een nieuwe badmat.

3. Opruimwoede? Nee joh, nergens last van. Maar die 28 vuilniszakken met oude kleding verplaatsen zich zelf niet hè, dus wie gaat ermee naar de kringloopwinkel?

4. Je wordt nog net niet wakker met een anti-schimmel spray in je hand, maar zodra je een vlekje op het aanrecht ziet, maak je gelijk de hele keuken schoon met koninklijke precisie.

5. Als je de babykleertjes voor de 16e keer wast, vraag je je ineens af of je wel genoeg luiers in huis hebt. Het was koopavond toch? Even snel langs de drogist.

LEES OOK: Nesteldrang; wat is dat nou eigenlijk?

6. Kwijlen boven de catalogus van Ikea bij het hoofdstuk ‘opbergsystemen’. Opbergruimte = opruimen = alle rommel moet weg, nu! Zin in…

7. Overal maak je lijstjes voor. Vooral welke kamers, kasten en zolderruimte je nog wil opruimen bijvoorbeeld. Of een lijstje van alle lijstjes die je nog moet afvinken.

8. Je krijgt ineens spontaan hoofdpijn bij het zien van de sinaasappelmuur in de babykamer. Mooi, heeft manlief weer wat te doen deze zaterdag.

9. Moet de commode onder het raam? Of toch tegen de muur? Maar wat te doen bij spetterpoep? Bestaat er zoiets als poep-afstotend behang? Dan toch maar de
commode onder het raam. Hmm, of niet?

10. Je komt helemaal niet vaak bij de Prenatal. Dat ze inmiddels je naam, achternaam en de kleur van je kinderkamer uit hun hoofd weten, is gewoon een kwestie van goede service.

LEES OOK: Schadelijke stoffen om van uit de buurt te blijven tijdens je zwangerschap

11. De driedubbele Zwitsal-lijn die je hebt aangeschaft, staat op alfabetische volgorde keurig op de plank gesorteerd. Je moet toch iets doen als je om 04:00 uur wakker schrikt en de pot Nutella al hebt leeggegeten de nacht ervoor.

12. Daarover gesproken, je hebt genoeg verzachtende babycrème voor alle soorten ledematen. Kun je nog minstens 18 jaar mee vooruit.

13. Je hebt een Pinterest-bord voor het babywiegje, de babywagen, babyspeelgoed en babykleertjes. En natuurlijk ook nog aparte borden voor babyverzorging, baby buiten tips, lieve plaatjes van baby’s en baby’s met huisdieren en alvast een inspiratiebord voor de eerste verjaardag.

14. De bedenker van de plumeau verdient een duimpje omhoog. Van de minicactussen tot de kruidenpotjes: alles mag even lekker flink afgestoft.

15. Zeg die gordijnen, hoe vaak moet je die eigenlijk per maand wassen? Of moet dat per week.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze momenten herkent iedere moeder to be met nesteldrang
Sluiten