Deze 7 moeders kom je sowieso tegen in jouw ‘mom group’

Wanneer je bevallen bent van je (eerste) kindje, is het logisch dat je ook optrekt met new moms. Drie maanden zwangerschapsyoga en een paar baby’s later, et voilàeen nieuwe ‘mom group’ is geboren.  

Met deze nieuwe groep moeders deel je tips, ervaringen, leuke verhalen en soms kan je ook lekker met elkaar zeiken over van alles en nog wat. Jullie hebben allemaal hetzelfde meegemaakt (of gaan dat nog doen), waardoor jullie een echte band hebben.

In de gemiddelde mom group vind je zeven verschillende types. Hoeveel kun jij er afstrepen?

1. De perfecte moeder

Zowel de moeder als het kind zijn perfect. Haar haar zit altijd goed, ze krijgt altijd precies de juiste hoeveelheid slaap en van het woord ‘wallen’ heeft ze nog nooit gehoord. Verhalen over de bevalling hoef je van haar niet te horen, want dat was natuurlijk a piece of cake. Haar baby poept goud – maar echt. De baby slaapt ‘s nachts natuurlijk ook heerlijk door. Och, de jaloezie.

LEES OOK: 5 relatie struggles als je net een baby hebt gekregen

2. De organische pleister-moeder

Bij deze moeder moet ALLES gegarandeerd organisch, biologisch en compleet GGO-vrij zijn. Ja, ook al kosten die luiers meer dan de maandelijkse gas-, water- en lichtrekening van het huis, die goedkope luiers komen er echt niet in. Ze geeft haar geld dan ook altijd uit aan een superdeluxe luiercreme met dat ene speciale ingrediënt waar nog nooit iemand van gehoord heeft.

3. De moeder die altijd in paniek is

Deze mama maakt zich te veel zorgen over veel te veel dingen. De luieruitslag van haar kind? Dat zou zomaar een ernstige ziekte kunnen zijn! En kuchte haar baby nou? Oh nee! Snel naar de dokter, want je weet maar nooit! Haar vrije tijd spendeert ze op Google, waar ze alles intikt wat ze kan bedenken. Ergens snap je haar, maar wanneer ze haar latex handschoenen aandoet als ze haar baby verschoont, heb je ook wel een beetje medelijden met haar.

4. De knappe moeder

Zo’n jaloersmakende vrouw die twee weken na de bevalling alweer keiharde buikspieren heeft. Eh, hallo? Hoe dan?! Deze moeder is altijd ongelofelijk aardig en geeft de rest van de groep constant complimenten, dus eigenlijk kan je niets naars over haar zeggen. Alleen dan dat we altijd stikjaloers op haar lichaam zijn.

LEES OOK: 5 social media regels waar iedereen zich aan zou moeten houden

5. De oma-moeder

De moeder die eigenlijk de moeder van de hele mom group is. Ze heeft altijd de beste adviezen klaarliggen. Ze laat iedereen goed voelen over elke beslissing die er gemaakt wordt. Deze lieve oma-moeder wil je gewoon in je mom group hebben.

6. De stille moeder

De moeder die erg lastig haar gevoelens deelt. Ze is altijd bij feestjes en afspraken, maar ze is erg stil. Ze vraagt niet veel, maar veroordeelt ook niemand. Ze lijkt een beetje op de mysterieuze knappe jongen die je in je middelbareschooltijd wilde daten, maar waarvan je eigenlijk niets wist.

7. De moeder met de statistieken

Het maakt niet uit in welke situatie jullie verkeren, deze moeder weet bij elke gelegenheid de cijfers erbij te pakken. Hoe groot de kans is dat je kind straks van een klimrek afvalt of hoeveel procent van de baby’s de mazelen krijgt: elke mogelijke uitkomst wordt berekend. Geen twijfel over mogelijk dat haar kindje later een beta-kindje wordt – daar zorgt zij wel voor.

Net moeder geworden? Dan kun je echt niet zonder deze 6 vriendinnen

mom.me

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 7 moeders kom je sowieso tegen in jouw ‘mom group’
Sluiten