Zó ziet een lotusgeboorte er dus uit

Hoe mooi is het als je de meest bijzondere momenten in je leven kunst vastleggen op een veelzeggende foto? Lynn Parlow koos niet alleen voor een lotusgeboorte bij haar tweede zwangerschap, maar liet hier ook nog eens een prachtige foto van maken.

We horen je hersenen kraken. Lotusgeboorte, wat is dat ook al weer? Bij een lotusgeboorte wordt de navelstreng niet doorgeknipt, maar blijft de baby net zo lang met de placenta verbonden tot deze volledig is uitgedroogd. Zo zou een baby echt alle voedingsstoffen uit de placenta halen. Ook zijn er mensen die dit doen omdat ze denken dat de baby de placenta herkent als iets eigens en er zelf voor moet kiezen wanneer ze van elkaar gescheiden worden. Ieder z’n ding zullen we maar zeggen… Dit kan betekenen dat de baby nog een een uurtje aan de baby verbonden is, maar soms ook dagen. In dat laatste geval wordt de placenta vaak verstopt onder een dekentje in het wiegje, besprenkelt met zout tegen de lucht. Tja, je moet er wat voor over hebben.

Zo lang mogelijk wachten

Moeder Lynn Parlow is een groot fan van de lotusgeboorte. ‘Ik wist dat ik zo lang mogelijk wilde wachten met het afknippen van de navelstreng, zodat de baby al haar bloed terug kreeg,’ vertelde ze aan Parents.com. Bij haar vorige kind hebben ze ook zo lang mogelijk gewacht met het doorknippen van de navelstreng , maar daar zijn nooit foto’s van gemaakt. Reden genoeg om dat deze keer wél te doen. Het resultaat is prachtig.

Vastleggen

Lynn schakelde fotograaf Renee Bergeron van Little Earthling Photography in voor een kiekje van de lotusgeboorte. Of dat nou de beste keuze was? Fotografe Renee is namelijk achteraf niet zo enthousiast over het hele gebeuren, al is de foto prima gelukt. ‘Toen de foto gemaakt werd, was de navelstreng volledig wit. Het leek op een dikke, gekookte spaghettisliert.’

Gelukkig is trotse mama Lynn wel heel blij met ‘die dikke spaghettisliert’, die toevallig ook nog eens lang genoeg was om in de vorm van een hartje te leggen. Uiteindelijk heeft baby Lydia Jane ongeveer een uur aan de placenta vast gezeten.

Ook nieuwsgierig geworden of een lotusbevallig past in jóúw bevallingsplan? Van natuurlijke bevalling tot keizersnede: 10 video’s die je ALLES laten zien

Oh ja, en Like ons even. Word je blij van!

parents.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó ziet een lotusgeboorte er dus uit
Sluiten