Deze foto bewijst hoe bijzonder moedermelk is

Ook al zijn er mensen die beweren dat het een beter is dan het andere: of je je baby nou borstvoeding of flesvoeding geeft, hij of zij groeit op allebei prima. Maar dat een vrouwenlichaam zelf goede babyvoeding kan maken en dat deze moedermelk ook nog eens wonderbaarlijke eigenschappen heeft, blijft wel heel speciaal.

Moedermelk is namelijk ontzettend slim. De samenstelling past zich aan aan je baby. Heeft je kind bijvoorbeeld een virus opgelopen, dan krijgt ‘ie via borstvoeding antistoffen binnen. Knap werk van Moeder Natuur!

LEES OOK: Dit gifje legt in krap 6 seconden uit waarom vaccineren zinvol zou zijn.

Super-moedermelk

Een tijdje geleden ging er een foto viraal die deze bijzondere eigenschap van moedermelk bewijst. Op de foto, gepost door Vicki Green, eerstejaarsstudent Biosciences uit Engeland, zie je groen spul in petrischaaltjes. Deze groene smurrie is de bacterie Micrococcus Leteus. De witte ‘vlek’ in het midden is moedermelk. Zoals je kunt zien is de bacterie niet rondom de moedermelk te vinden. Dit heeft alles te maken met het feit dat moedermelk zelf antistoffen maakt tegen bijvoorbeeld virussen. Hoe cool is dat?

**Thanks for all of your messages! I am trying to get through them all, but there's hundreds! Please be patient I will…

Geplaatst door Vicky Greene op maandag 6 februari 2017

Vicki gebruikte voor het experiment moedermelk van twee verschillende vrouwen: één die 15 maanden daarvoor bevallen was, de ander al 3 jaar geleden. Wat bleek: de werking van de moedermelk van beide vrouwen was hetzelfde: de moedermelk stoot de bacteriën af. Vicki is door het dolle heen: ‘De antistoffen in de melk hebben de bacterie helemaal gedood!’

De toekomst is moedermelk?

Vicki: ‘De testresultaten waren ook goed met E. Coli en MRSA. De toekomst is helder, de toekomst is moedermelk.’ Nu gaat deze uitspraak ons wat ver. Want wat als borstvoeding geven niet lukt of je een reden hebt om het niet te willen geven? Het is allang bewezen dat flesvoeding ook een prima manier om een baby groot te brengen. Maar kies je wel voor het geven van borstvoeding, dan weet je nu wat een bijzonder goedje jouw lichaam helemaal zelf maakt.

Fles- en borstvoeding met elkaar vergelijken? En hoe zit dat nou met kolven? Dit zijn de voor- en nadelen van flesvoeding vs. borstvoeding

Babble

Reageer op artikel:
Deze foto bewijst hoe bijzonder moedermelk is
Sluiten