Deze bizarre babynaam is ineens populair en ouders vragen zich af waarom

Ken je het dat nummer van The Jackson 5 nog? A-B-C, it’s easy as one, two, three. Dat moet deze moeder ook gedacht hebben toen ze de naam voor haar baby uitkoos. Makkelijk is hij zeker, maar ouders op het internet twijfelen: is het niet heel zielig om je kind naar de eerste letters in het alfabet te noemen?

Ja, je leest het goed. Deze anonieme moeder gaf haar kind namelijk de naam Abcd, uit te spreken als AB-SI-DEE. Een originele babynaam verzinnen krijgt zo een heel andere betekenis.

LEES OOK: 15 Amerikaanse babynamen die niemand goed uitspreekt

Is dit een grap?

Origneel is het zeker, maar of dat een goed iets is in dit geval? Op het forum Netmoms – waar deze naam werd gedeeld door een andere moeder – zijn de meningen verdeeld over of dit nou een grapje is of niet. En zo niet, hoe verschrikkelijk dan eigenlijk deze keus is. Een greep uit de reacties.

Nu denk je misschien ‘ach een creatieve ouder heb je er altijd tussen zitten’ en dat klopt. Kijk alleen al naar Hollywood waar het geslacht van beroemde baby’s niet eens het grootste geheim is dat wordt ontrafeld, het draait allemaal om de meest bijzondere naam. Yes, and we’re looking at you Kim Kardashian.

LEES OOK: Dit originele idee voor een geboortekaartje is werkelijk geniaal!

Populair

Hoe uniek Abcd ook is, de babynaam blijkt met de tijd aan populariteit te winnen. De naam kwam in Amerika al eerder onder de aandacht, toen een autistisch meisje het nieuws haalde omdat ze met haar geleidehond niet op schoot mocht bij de Kerstman. En zij heette, precies, Abcd.

Sindsdien schijnen meerdere ouders enthousiast te zijn geraakt over deze naam. In het Hawaiaans en Latijns-Amerikaans komt Abcd zelfs al regelmatig voor.

Voor broertjers of zusjes in de toekomst scheelt het in ieder geval namen uitzoeken. Je kan gewoon het hele alfabet af. Al vragen we ons af hoe je dan de naam Xyz zou moeten uitspreken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Netmums

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze bizarre babynaam is ineens populair en ouders vragen zich af waarom
Sluiten