De baby 6 jun 2018 Marleen Staal

Deze app helpt je uit te vinden waarom je baby huilt

Konden baby’s maar praten in plaats van huilen. Dan waren die slapeloze nachten een stuk gezelliger. En je kleine krijsmachine zou gelijk kunnen uitleggen waarom hij zo van streek is. Gelukkig kun je nu hulp krijgen vanuit onverwachte hoek: een app. Die je precies vertelt waarom je baby huilt.

Baby’s huilen op verschillende manieren om aan te geven wat ze nodig hebben. Aandacht, een schone luier of bijvoorbeeld honger. Het verschil tussen deze huilbuien herkennen duurt even. In de tussentijd kun je mooi de app ChatterBaby raadplegen.

LEES OOK: Baby’s kunnen al huilen in de baarmoeder en dit is de reden waarom

Hoe het werkt

De app is gemaakt door de UCLA Code for the Mission met in eerste instantie als doel om doof en en slechthorende ouders te waarschuwen wanneer hun kleintje aan het huilen is.

De app selecteert het huilen van je baby in verschillende categorieën, zoals ‘hongerig’, ‘gelukkig’ of ‘onrustig’. Door een speciaal algoritme vangt de app het huilen op en leert hij deze te herkenen. Zo weet ChatterBaby of je baby pijn heeft, omdat deze manier van huilen veel energieker klinkt en met minder pauzes gepaard gaat.

ChatterBaby geeft natuurlijk maar een indicatie, maar na een paar dagen als the Walking Dead door het huis te hebben gewandeld, is elk klein beetje hulp meer dan welkom of niet?

LEES OOK: Deze (hele knappe) vader heeft een geweldige manier gevonden om zijn baby te laten stoppen met huilen

Meten = weten

De onderzoekers hopen dat de app een game changer zal zijn voor ouders met gehoorproblemen, door ze wat meer vertrouwen te geven. En dat geldt eigenlijk voor alle ouders. Want de eerste maanden, zeker als nieuwe ouder, ben je het wiel zo’n drie keer op een dag aan het uitvinden. Een duwtje in de goede richting scheelt een hoop frustratie. Al helpt een blik in de luier werpen natuurlijk ook als je niet weet of je kleintje honger of een poepluier heeft.

De bedenkers claimen dat de app het in 90% van de gevallen bij het juiste eind heeft. En dat hoe meer ouders de app gebruiken, des te meer audiomateriaal ze kunnen verzamelen om de app nog accurater te maken.

Ze werken er in ieder geval hard aan om meer data toe te voegen zodat de app beter kan voorspellen of de noodkreet van jouw kleintje een gevalletje dwarse scheet of verdriet is.

Het lijkt ons in ieder geval een mooie manier om de wetenschap (en uiteraard jezelf!) een handje te helpen!

De app kun je in de App Store en Play Store downloaden, helemaal gratis.

Mother.ly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze app helpt je uit te vinden waarom je baby huilt
Sluiten