Zwanger 23 apr 2017 Redactie

Deze 9 mensen weten al dat je zwanger bent voordat je het vertelt

Ik was vier weken zwanger en ik wist het zelf net drie dagen. Een vriendinnetje die ik lang niet gezien had, gaf me een stevige knuffel. ‘Ing, je bent zwanger!’ riep ze gelijk.

Of het nu – zoals bij mij- door je grotere buste komt of door de vele toiletbezoekjes. Er zijn meerdere mensen die eerder dan jij het ze vertelt, doorhebben dat je zwanger bent. In willekeurige volgorde zijn dat:

1. Je moeder

Het moederinstinct is ijzersterk. Zij weet nu eenmaal alles over je. Vooral de dingen die je haar (nog) niet wil vertellen. En ze is zelf natuurlijk ervaringsdeskundige, it takes one to know one. Zwanger dus.

2. Je beste vriendin

Nog zo iemand die je door en door kent. Waarschijnlijk voelt ze het al aan. Zo weet ze toch eigenlijk standaard met één blik al wat er door je heen gaat?

3. Je huisdier

Oké, dit is officieel geen mens, maar een huisdier is toch wel onderdeel van de familie. En die merkt dus ook dat je zwanger bent. Door de hormonale veranderingen ruik je tijdens je zwangerschap vaak anders. Dit pikken huisdieren snel op met hun sterke reukvermogen. Het kan dus gebeuren dat je hond of kat zich dan anders naar je gaat gedragen. Ze schijnen vooral beschermender te worden. Lief!

LEES OOK: Deze foto’s van zwangere vrouwen geven je gegarandeerd de slappe lach

4. De papa

Waarschijnlijk laat je hem niet al te lang wachten of doen jullie samen de zwangerschapstest. Maar misschien pikt ‘ie voor die tijd al wat signalen op. Dat je de laatste tijd wel erg vaak misselijk bent, bijvoorbeeld. Die van mij zag het gelijk aan de glazige blik in mijn ogen toen ik de telefoon ophing (dat was de assistente van de verloskundige met de uitslag van de bloedtest).

5. Je collega’s

Vooral zij die vlakbij de wc zitten. Net als die ene tegenover je, die ziet hoe bovengemiddeld vaak je een snack uit je handtas tovert. Of juist helemaal niets eet – maar dan hebben die naast de wc het haar vast al verteld. En je komt door de langzame ochtendstart de eerste weken veel vaker te laat, dat valt op een gegeven moment ook op.

6. Je kroegvriendinnen

‘Doe mij maar een colaatje light, antibiotica, blaasontsteking, supervervelend ja’ dat smoesje werkt jammer genoeg maar een week. En er hoeft maar één vriendin per ongeluk een slokje van je schijnheilige ginger ale te nemen om door te hebben dat het toch echt geen Chardonnay is.

LEES OOK: 15 momenten in de zwangerschap in geestige Disney plaatjes

7. Je fitness vriendin

Na drie keer je bootcamp/spinning/crossfit/zwemklasje afgezegd te hebben, verklaren ze je óf een retelui mormel óf zwanger.

8. Je tandarts of mondhygiënist

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van bloedend tandvlees. Dus als je met die klacht naar de tandarts gaat, zal ‘ie waarschijnlijk vragen of je daarna gelijk even langs de drogist gaat voor een testje.

9. Degene die naast je staat als je je zoveelste bloedneus krijgt

Omdat je ook daarvan vaker last hebt als je zwanger bent.

Van een windje laten tot niet je niet scheren. Dit zijn 15 dingen die zwangere vrouwen stiekem doen.

Door: Inge Abraham

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 9 mensen weten al dat je zwanger bent voordat je het vertelt
Sluiten