De papa 23 nov 2018 Sterre Touw

De 8 zorgen die je man heeft tijdens jouw zwangerschap

Kijk, nu staat het natuurlijk als een paal boven water dat wij moeten dealen met de heftigste troubles tijdens de zwangerschap. Toch kun je onze mannen ook niet helemaal uitsluiten. Waar wij last hebben van gezwollen enkels en chronische vermoeidheid, moeten zij maar zien te dealen met alle moodswings en kwaaltjes die daarbij horen. 

Ze kijken vanaf de zijlijn stilletjes toe als we voor de zoveelste keer ons ontbijt uitbraken in het toilet. Het laatste wat ze willen is dat we hen naast onszelf en de langzaam groeiende foetus in ons lichaam, óók nog eens zorgen maken om hem. Waar wij ons zorgen maken om een steeds groter wordende buik, slaaploosheid, en een uit elkaar barstende beha, zijn het heel andere dingen waar mannen zich zorgen om maken.

Een graadje verschil

Terwijl jouw lichaamstemperatuur in de lucht schiet als je zwanger bent en je het liefst de airco op het bed richt, ligt je man daar onder drie fleecedekens. Want ja, het is is winter en normaal gesproken had je je in zijn armen lekker laten opwarmen in deze tijd van het jaar.

LEES OOK: Waarom mannen hun zwangere vrouwen JUIST onweerstaanbaar vinden!

Badkamernood

Doe open, doe open! In de tijd van zwangerschap is het essentieel om voor de badkamer een ‘open deur’-beleid in te stellen. Ineens moet je elke minuut plassen en je kunt echt niet wachten tot hij een keer het slot van de deur wil halen. De blaas van een zwangere vrouw wacht op niemand.

Ruimte in bed

Naar mate je buik groeit, heb je steeds meer profijt van je zwangerschapskussen. Je man maakt er maar al te graag ruimte voor in bed. Zo lang jij maar lekker kunt slapen. Zelfs als je zijn hele kant van het bed in beslag neemt.

Eten voor twee

Nadat de ochtendmisselijkheid is afgenomen maakt je eetlust ineens plaats voor enorme honger. ‘s Ochtends honger, ‘s avonds honger, gewoon altijd. Uiteraard is je man degene die hier rekening mee had moeten houden als je de koelkast leeg aantreft. Hij weet toch dat je nu eenmaal even eet voor twee?

Bevallingsfilmpjes: uhl

Wanneer jij geobsedeerd naar bloederige bevallingen kijkt en dat nog honderd keer opnieuw afspeelt, zit je man het liefst met zijn ogen dicht naast je op de bank. Hij kan ook niet wachten tot de baby komt, maar dit zijn toch wel wat details te veel.

Babymeubels

Samen wegwijs proberen te worden in de ingewikkelde gebruiksaanwijzingen van Ikea bevordert de relatie. Hoewel je aan het begin de humor nog in kon zien van het duizelingwekkende aantal schroefjes en moertjes, moet je er nu een moord voor doen om er eentje van de grond te rapen. Kortom: het in elkaar schroeven van meubels voor de baby laat je even aan je vent over. Hij vloekt en tiert verstandig genoeg niet hardop om je niet van streek te maken. Of om je geen zorgen te laten maken over de nog over gebleven moertjes in de bouwdoos…

Alles is zijn schuld

Zwanger zijn is soms echt geen pretje. Je hebt dan niets liever dan een begripvolle partner die de irrationele schuld kan wegnemen. De misselijkheid, kwaaltjes en de pijn van de bevalling zijn allemaal zijn schuld. Het lucht je op. Gelukkig weet hij ook dat het zijn ‘schuld’ is als jullie straks dolverliefd zijn op het kleine wezentje dat in jullie armen komt te liggen.

LEES OOK: 13 dingen die ALLE mannen moeten weten over zwangere vrouwen

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 8 zorgen die je man heeft tijdens jouw zwangerschap
Sluiten