De mama 20 okt 2017 Soraya Vogelaar

Deze 5 onverwachte dingen krijg je onder de knie als je moeder wordt

Als je baby er eenmaal is, wordt er flink wat van je gevraagd. Dat je al vrij goed een luier kan verschonen en een rompertje aan kan trekken bijvoorbeeld. Maar ongemerkt leer je nog flink wat handige tricks als new mom, die goed van pas komen.

1. Het vermogen om je douchesessie te beperken tot een minuut of twee

Douchen met een pasgeboren baby in huis, betekent keuzes maken. Ga je je scheren? Scheer je alleen je benen of je oksels? Ga je nu ook je haren wassen of wacht je nog een paar dagen? Hoe dan ook: je douchet een stuk sneller. Onder de twee minuten wordt je nieuwe persoonlijke record. Als je slim bent, onderhandel je met je partner. Wiens beurt is het om op zondagochtend te genieten van een douchebeurt die minstens tien minuten duurt?

2. De skills om je baby’s vieze billetjes met één billendoekje schoon te vegen

Soms is de nood heel hoog. En dat is vooral het geval als er echt nog maar één billendoekje in de verpakking blijkt te zitten. What should a girl do? Improviseren! De truc is om zoveel mogelijk poep al met de luier weg te vegen voordat je deze uitdoet. Gebruik vervolgens dat laatste overgebleven babydoekje zo efficiënt mogelijk om de boel grondig schoon te maken.

LEES OOK: 6x zo pakken ze het ouderschap aan in andere landen

3. Je ontwikkelt in je hoofd een kant en klare playlist vol met kinderliedjes

Spotify is er niks bij. Slaap kindje slaap, Vader Jacob en Op een grote paddenstoel dreun je zonder probleem op. Is het bloed irritant dat je tijdens een avondje uit de jingles van Baby TV beter blijkt te kennen dan de nieuwste hit van Rihanna? Absoluut. Maar het werkt in 98 procent van de gevallen wel om je baby te laten stoppen met huilen of in slaap vallen. En dat is ook wat waard.

4. Het fantastische besef dat mensen heus niet zoveel over je oordelen

Er is maar weinig zo erg als de angst dat je baby onophoudelijk begint te huilen in het openbaar. Al die mensen in de trein ergeren zich vast dood. En kan je eigenlijk wel met je baby in het vliegtuig zonder je medepassagiers tot last te zijn? Natuurlijk kan dat en daar kom je snel genoeg achter. Negen van de tien keer vindt iedereen je baby een lieve kleine dondersteen. Je trekt je vanzelf niks meer aan van de mening van anderen, niet over je baby én ook niet over jezelf. Fijn!

5. De kunst van dankbaar zijn voor de kleine dingen

Heb je je schone was net op tijd uit de wasmachine gehaald voordat het weer muf begon te ruiken? Applausje voor jezelf. Heb je voor het eerst in tijden weer matchende sokken aangetrokken? You go girl! Vergeleken met je leven voordat de baby er was, lijkt dit allemaal niks voor te stellen. Maar wees blij; iedere overwinning – hoe klein ook – is er eentje. En dat begin je zelf ook steeds vaker in te zien.

Oehhh.. dit zijn de 10 duistere waarheden over het ouderschap waar niemand over praat

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Pregnant Chicken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 5 onverwachte dingen krijg je onder de knie als je moeder wordt
Sluiten