Deze 10 vragen worden het meest gegoogled over zwanger zijn of worden

Soraya Vogelaar 16 mrt 2017 Zwanger

Als er een fase in je leven is, dat je bomvol vragen zit, dan is het wel als je voor het eerst zwanger bent. Uren breng je online door om antwoorden te vinden op die honderden vragen die door je hoofd spoken. Lang leven Google! En Famme Baby uiteraard 😉

De meest gestelde vragen als je zwanger bent

Deze 10 vragen heeft bijna elke zwangere vrouw of vrouw die zwanger wil worden weleens online opgezocht. Grote kans dus dat ook jij deze vragen hebt. Om het je makkelijk te maken hebben wij de antwoorden vast voor je verzameld. Heb jij weer tijd om andere en vooral leukere dingen te doen, zoals fantaseren over je baby of shoppen voor de babyuitzet.

1. Wat zijn de eerste symptomen van een zwangerschap?

Zit je in die spannende weken tussen de eisprong en het moment dat je een zwangerschapstest kunt doen, maar wil je nu al weten of je zwanger bent. Als je deze dingen merkt aan je lijf zou het zomaar eens raak kunnen zijn!

2. Hoe bereken ik mijn ovulatie?

Het moment van ovulatie, oftewel je eisprong, kun je makkelijk uitrekenen wanneer je een regelmatige menstruatiecyclus hebt. De ovulatie vindt bij de meeste vrouwen namelijk 14 dagen voor de eerste dag van de menstruatie plaats. Om echt zeker te zijn van je eisprong, moet je wel precies weten hoeveel dagen je cyclus duurt. Hier kom je achter door het aantal dagen te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatie, tot de dag voor je weer ongesteld wordt. Is er geen pijl op jouw cyclus te trekken, dan kun je beter een ovulatietest kopen bij de drogist.

3. Hoe herken ik mijn ovulatie?

Wist je dat je lijf óók zelf aangeeft wanneer je je eisprong hebt, vruchtbaar bent en dus de meeste kans hebt om zwanger te worden? Je moet alleen even weten waar je op moet letten. Dit zijn de signalen dat het tijd is om er met je man een romantisch avondje van te maken.

4. Waarom ben ik zo moe nu ik zwanger ben?

Vooral tijdens het eerste en laatste trimester van hun zwangerschap zijn veel vrouwen moe. En dan bedoelen we moe. Als je je bed ziet, lig je al te snurken. Of de bank. Ook goed. In het begin van de zwangerschap wordt vermoeidheid vooral veroorzaakt door hormonale veranderingen. De vermoeidheid in de laatste fase van je zwangerschap, komt vooral door het groeien en zwaarder worden van je buik. De laatste loodjes heet dat.

LEES OOK: 10 originele manieren om de herinneringen aan je zwangerschap vast te leggen.

5. Leuke naam voor mijn baby

Inspiratie opdoen voor een mooie babynaam wordt nu easy peasy. Hier op Famme Baby vind je bak inspiratie; van namen geïnspireerd op flora en fauna tot oer-Hollandse babynamen. En komen jullie er toch niet uit. Deze babynamen-app is een life saver.

6. Wat moet ik allemaal regelen voordat de baby er is?

Het antwoord: best veel. Gelukkig heb je daar negen maanden voor. Wat je precies moet regelen staat lekker overzichtelijk op deze handige checklist die je meteen kunt uitprinten en ophangen. Zo kun je alle to-do’s lekker afstrepen.

7. Kan ik seks hebben tijdens de zwangerschap?

Seks tijdens de zwangerschap is in principe niet schadelijk voor de baby. En nee, hij of zij heeft er ook geen last van. Gewoon van genieten dus! Hier lees je in welke situaties het niet verantwoord is om te vrijen tijdens de zwangerschap.

8. Welke soorten pijnbestrijding zijn er beschikbaar tijdens de bevalling?

Wanneer je thuis bevalt, kun je kiezen voor alternatieve medicatievormen als hypnose, acupunctuur of aromatherapie. Bij een ziekenhuisbevalling is er pijnbestrijding in de vorm van een ruggenprik, pethadine of lachgas. Je verloskundige over gynaecoloog kan je alles vertellen over de voor- en nadelen van de verschillende manieren van pijnbestrijding.

9. Welke voedingsmiddelen kunnen weeën opwekken?

Wetenschappelijk antwoord: geen een. Maar er zijn allerlei middelen waar sommige mensen toch bij zweren. Zo zou het eten van het hart van een ananas of het drinken van bitter lemon of tonic de bevalling op kunnen wekken. Deze bevatten alledrie kinine, een stofje dat een stimulerende werking heeft. Het is niet bewezen dat het werkt en als het als zo is, moet je er super veel van eten of drinken. Maar proberen kan altijd.

10. Wat mag ik innemen tegen maagzuur?

Brandend maagzuur komt bij veel vrouwen voor tijdens de zwangerschap. Zeventig procent van de zwangere vrouwen heeft hier last van. Om ervan af te komen kun je kiezen uit twee medicijnsoorten; een middel dat het maagzuur bindt of een middel dat de maagwand beschermt. Je kunt bijvoorbeeld een Rennie tabletje innemen of een Gaviscon drank drinken. Altijd even goed de bijsluiter lezen, zodat je je wel aan de goede dosis houdt.

Over maagzuur gesproken. Er wordt beweerd dat als je hier veel last van hebt tijdens de zwangerschap, je baby veel haar zal hebben. Feit of fabel? 11 zwangerschapsmythes ontrafeld.

24baby

Reageer op artikel:
Deze 10 vragen worden het meest gegoogled over zwanger zijn of worden
Sluiten