De baby 24 sep 2017 Soraya Vogelaar

Deze 10 dingen vertelt niemand je over een pasgeboren baby

Misschien heb je alle zwangerschapsboeken al gelezen en heb je alle adviezen over het ouderschap al ergens opgeschreven. Maar er zijn ook dingen die niemand je vertelt over een pasgeboren baby.

1. Ze zijn heel fragiel

Als het op spierkracht aankomt, is een pasgeboren baby heel slap. Zijn nekje is nog zo fragiel. Maak je geen zorgen: hoe ouder je baby wordt, hoe sterker zijn spieren worden.

2. Ze huilen uitzinnig veel

Ja, iedereen weet natuurlijk dat baby’s huilen. Maar die o zo speciale pasgeboren-baby-huil ken je vast nog niet. Het is het type aardverschuivende huil die door alle muren doorstraalt. Je wifi en bluetooth verbinding verbleken erbij.

3. Hun hoofdjes zien er anders uit

Als je een natuurlijke geboorte hebt, kan het zijn dat door het persen het hoofdje van je baby er in eerste instantie ander uitziet met bijvoorbeeld een puntvorm. Dit hoort erbij en gaat vanzelf over.

LEES OOK: Deze pasgeboren baby bewijst hoe bijzonder een bevalling is

4. Ze gaan echt niet meteen naar je lachen

Als je pasgeboren baby wel iets van een glimlach laat zien, komt het waarschijnlijk omdat ‘ie een windje moet laten. (echt waar!) Verwacht de glimlachen die speciaal voor jou bedoelt zijn, maar vanaf zes weken.

5. Niets doen kost behoorlijk veel tijd

Eten, slapen, poepen en repeat. Zo ziet de dagplanning van een baby eruit. Het lijkt erop dat je dan uren achter elkaar kan Netflixen. Maar er gaat toch behoorlijk veel tijd zitten in de momenten waarin je ogenschijnlijk niets te doen hebt. Het is niet gek als je aan het einde van de dag nog altijd je pyjama aanhebt en je afvraagt waar de tijd gebleven is.

6. Borstvoeding geven lukt niet altijd meteen

Voor sommige moeders is het geven van borstvoeding niet zo vanzelfsprekend. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is volkomen normaal als het niet (in een keer) lukt. Het belangrijkste is dat je baby gevoed wordt, daar is borstvoeding niet de enige manier voor.

LEES OOK: 35x waarom er niets zo bijzonder is als een pasgeboren baby

7. Wassen met een spons

Je speciale babybadje kun je nog niet meteen gaan gebruiken. Totdat de navelstomp loslaat, zul je de baby met een natte badspons wassen.

8. Je baby weet wanneer jij gaat zitten

Hij heeft er gewoon een extra zintuig voor. Ben je net klaar met alle klusjes en verheug je je op even op de bank ploffen? Je zit net of de kleine begint te huilen. Elke keer dat het tijd is voor wat me time voelt je baby dat gewoon.

9. Pasgeboren baby’s hebben hele lange nagels

Je baby is een mini versie van Wolverine. De kleine heeft scherpe nagels en is niet bang ze te gebruiken. Goed bijhouden dus die nagels! Zo kun je de nagels knippen.

10. De tijd vliegt voorbij

Het klinkt cliché maar het is echt zo: de tijd gaat zo snel voorbij. De ene dag breng je je baby nog naar huis uit het ziekenhuis. En geniet je met volle teugen van alle mijlpalen. In een blink of an eye is het alweer tijd voor de eerste schooldag. Geniet van jullie tijd samen!

Ruikt die kleine van jou ook zo lekker? Dit is waarom we de geur van pasgeboren baby’s zo onweerstaanbaar vinden.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Brit+Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 dingen vertelt niemand je over een pasgeboren baby
Sluiten