De papa 16 feb 2018 Soraya Vogelaar

Deze 8 dingen wil je met je vriend doen in het derde trimester

Het leven mét een baby is zo onwijs anders dan het leven vóór de baby. Deze acht (praktische) dingen willen jullie doen voordat jullie straks kersverse trotse ouders zijn.

1. It’s sexy time!

We vallen maar meteen met de deur in huis. Want dit is de leukste van het lijstje. Ga gewoon – nu het nog ongestoord kan – nog een paar keer lekker van bil. Ga er zoveel mogelijk voor. Want dit vertelt dus niemand je over seks na de bevalling.

2. Ga naar de bios

De komende jaren is de kans groot dat jullie vaker naar kinder- en animatiefilms in de bioscoop gaan kijken. Allemaal uit liefde voor jullie kindje. Dus grijp nu de kans om die spannende horrorfilm nog te zien samen. Of ga iets anders leuks doen wat jullie samen graag doen. Na de bevalling zal er een stuk minder tijd zijn voor leuke activiteiten met alleen jullie tweetjes.

3. De babykamer..

Serieus, die babykamer moet zo langzamerhand wel echt af zijn. En aangezien één van jullie nu niet zware dingen kan tillen of bukken, is het tijd voor de man om de mouwen op te stropen. Hier vind je tips om de babykamer perfect te maken. De babykamer versieren kunnen jullie wel samen doen.

LEES OOK: 7x zo prop je wat effectieve ‘us-time’ in jullie leven als je een baby hebt

4. Die ziekenhuistas

Zet ‘m maar vast klaar, want hiervoor geldt: better safe than sorry. Je baby kan zomaar een paar weken z’n grande entree maken. Dit stop je er allemaal in en deze is speciaal voor de toekomstige papa.

5. Slaap nog even lekker uit samen

Dit. Ga. Je. Zo. Erg. Missen.

6. Schrijf samen een geboorteplan

Het is het fijnst als jullie samen alle punten doornemen en opschrijven. Zo is alles glashelder tussen jullie en komt er niemand voor verassingen te staan. Een geboorteplan schrijven doe je zo.

LEES OOK: Dit vindt je vriend het leukst aan je als je straks moeder bent

7. Volg samen een bevallingscursus

Want kennis is macht. En het is gewoon heel fijn als jullie allebei weten wat er moet gebeuren.

8. Een generale repetitie

Ken je die brandweeroefeningen nog die je vroeger op school moest doen? Nou, die kun je dus ook doen om de bevalling te oefenen! Stippel zo samen de handigste route naar het ziekenhuis uit. Door het een keer te oefenen kom je ongetwijfeld dingen tegen die je anders wilt hebben of doen als het eenmaal ‘voor het echie’ is.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 8 dingen wil je met je vriend doen in het derde trimester
Sluiten