Zwanger 15 aug 2018 Maaike Kooijman

Niks te doen tijdens het derde trimester? Deze hobby’s slepen je erdoorheen

Het klonk zo lekker, zwangerschapsverlof. Nog even een paar weken niks doen voor de meest hectische periode van je leven begint: top. Maar nu die tijd eenmaal is aangebroken, snap je ineens écht wat mensen bedoelen als ze het hebben over ‘ziek, zwak en misselijk’. O, en moe. Hoe kom je dan een beetje dat derde trimester door? Nou, met deze hobby’s bijvoorbeeld.

Lezen

Ben jij diegene dat altijd zegt dat je ‘heus wel meer wilt lezen, maar gewoon heel weinig tijd hebt’? Nope, nu heb je geen excuus meer. Overlaad je hersenen met leuke feitjes over de ontwikkeling van baby’s of ga gewoon eens écht voor ontspanning en pak er een roman bij. Je weet wel, zo’n verzameling papieren velletjes met tekst over een verzonnen iemand die bedoeld is om je te vermaken. Is leuk.

LEES OOK: 7x tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

Koken

Een goede voorbereiding is het halve werk – of in dit geval: geen werk meer na je bevalling. Je kunt misschien niet alles wat je kookt invriezen, maar het is heerlijk om even een curry tevoorschijn te kunnen toveren als je een paar maanden later een baby tegen je borst hebt liggen.

Pinteresten (ik Pinterest, jij Pinterest…)

Echt, Pinterest is je nieuwe grootste liefde als je zwanger bent. Moeten er nog dingen geregeld worden voor de babykamer? Maak een inspiratie-board online, zoek op waar de desbetreffende meubels, decoraties en andere prullaria te koop zijn en stuur je partner er lekker op uit. Jij bent immers zwanger.

Een bericht gedeeld door Cozy Baby Nursery Ideas (@cozynursery) op

Date night

We kunnen er niet omheen: je relatie verandert flink als er eenmaal een (nieuwe) baby is, en wordt soms zelfs behoorlijk op de proef gesteld. Nu kun je nog de kans nemen om jezelf er eens goed aan te herinneren wat je allemaal zo leuk vindt aan je partner, dus die moet je met beide handen aangrijpen (en dan maar hopen dat je buik niet in de weg zit). Plan verschillende droomdates die jullie altijd nog hebben willen doen.

Yoga

Zwangerschapsyoga is supergoed voor jezelf en je baby – ja, ook nog in het laatste trimester. Met deze 5 tutorials kun je ook nog eens thuis aan de slag!

Borduren (of iets anders creatiefs)

Mocht je het nog niet meegekregen hebben: borduren is terug van weggeweest. Misschien is dat wel helemaal niets voor jou, maar hé, misschien ook wel. Het laatste trimester is dé kans om nieuwe creatieve dingen te proberen, want je kan er lekker bij blijven zitten.

Een bericht gedeeld door Iris – ikbenirisniet.nl 🌿💛 (@ikbenirisniet) op

Jezelf verzorgen in het derde trimester

Misschien voel je je niet heel charmant als je moe op de bank zit, met die dikke buik die steeds maar in de weg zit en waardoor je niet eens je teennagels kunt lakken. En natuurlijk hoef je helemaal niet elke dag met een full face make-uplook rond te lopen, maar voor je eigen gevoel is het wel fijn om regelmatig een uitgebreide douche te nemen. Gewoon, omdat het nu nog kan.

Een nieuwe serie (of drie)

En heb je écht helemaal nergens zin in? Dan is het natuurlijk ook hartstikke geoorloofd om je onder een dekentje op de bank te nestelen met een hele reeks films en series. Wil je je wereldbeeld tegelijkertijd wat verbreden, bekijk dan de wekelijkse docu-tips van ons zusje Bedrock eens.

LEES OOK: Deze 8 dingen wil je met je vriend doen in het derde trimester

Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je bezig bent. Verveling is nooit leuk, maar zeker niet als je toch al niet zo goed voelt. Het is de kunst om een balans te vinden tussen bezig zijn en rust nemen. Heb je al kinderen, zorg er dan ook voor dat die af en toe bij iemand anders (of je vriend of vriendin) terecht kunnen en genie van de rust.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Niks te doen tijdens het derde trimester? Deze hobby’s slepen je erdoorheen
Sluiten