De zwangerschapskilo’s eraf sporten: wat een hel  

Afke Bohle 27 aug 2017 Column

Sjors is positief ingesteld en heeft er zin in. De komende maanden gaat hij mij begeleiden met hardlopen. Dat heb ik gevraagd. Vandaag maken we kennis met elkaar.  Hij kijkt ongevraagd naar mijn buik en zegt: “Nou, dat vind ik nog wel meevallen hoor.” Ongemakkelijk schuif ik heen en weer op mijn stoel en trek mijn buik in.

“Zo, dus we gaan helemaal beginnen vanaf niveau 0.” Stilte. Ik zie dat Sjors hier een soort positieve draai aan probeert te geven. “Nou weet je, dat vind ik hartstikke leuk. Nee serieus, ik meen het. Dat vind ik hartstikke leuk.” Ik glimlach lief en geloof er niets van.

Weet je Sjors. Jij zit hier nu nog met een vriendelijke vrouw, maar als we straks écht gaan beginnen zul je haar ware aard ontmoeten. Wordt het zwaar, dan veinst ze een blessure. Ben je lief en begripvol dan zal ze haar tempo onmiddellijk verlagen. Schreeuw je tegen haar, dan vertrekt ze.

‘Plezier in bewegen’

“Je motivatie. Ik lees dat je vooral weer plezier in bewegen wil krijgen. Goed, heel goed.” Ik glimlach weer lief. Dat is gelogen Sjors. Ik doe dit omdat het moet. Mijn enige doel is afvallen, zo snel mogelijk met zo min mogelijk inspanning. Ik haat bewegen.

LEES OOK: Sporten tijdens de zwangerschap: wat is oké (en wat kun je beter laten)?

“In eerste instantie ga ik mij richten op je techniek.” Sjors kijkt hoopvol. Wat doe ik hier? Ik wil eigenlijk gewoon weg hoor Sjors. Jij naar je toppertje, ik naar mijn baby.

“Vind je het leuk om aan wedstrijden mee te gaan doen” Ik hap naar lucht en zet net iets te hard mijn kopje neer. O Sjors, je hebt echt geen idee met wie je te maken hebt.

Benen

Of ik een ‘tight’ wil aanschaffen. Liefst kort, maar als ik niet wil dat hij mijn benen ziet dan mag lang ook. Sjors knipoogt. Mijn benen waren nog de enige delen van mijn lichaam die ik wél wilde tonen in het openbaar. Dacht ik. Tot nu toe.

“En als het regent gaan we gewoon trainen. Ik ben er dus jij ook! Je zult zien hoe lekker je jezelf dan na afloop voelt.” Ik betwijfel het Sjors, ik voel mezelf ook heel lekker als ik op de bank lig met een dekentje terwijl ik naar de regen staar.

Is dit motivatie?

Dan heb ik getekend, zogenaamd vol goede moed en zin. We lopen naar buiten en Sjors kijkt opzij. Hij neemt me op van boven naar beneden.” Dan moet je straks eens kijken joh! Dan draait iedereen zich weer naar je om denkt: ‘Wat loopt daar voor lekker ding?” Stralend lach ik terug. Ik geloof dat dit bedoeld is om mij te motiveren. Bedankt.

Ik beloof Sjors data door te mailen zodat we snel kunnen beginnen.

Ach wat jammer nou. Eenmaal thuis constateer ik dat mijn agenda tot 2018 gevuld is. Echt. he-le-maal vol. En is het alweer zo laat? Ik moet de kinderen ophalen. Ik sla mijn mail aan Sjors voor de vierde keer op als concept.’

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag zo’n fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Reageer op artikel:
De zwangerschapskilo’s eraf sporten: wat een hel  
Sluiten