De zwangerschapschecklist die je nergens anders vindt!

De checklisten en to-do lijsten met dingen die je tijdens je zwangerschap moet regelen, vliegen je om je oren als je zwanger bent. Hartstikke handig. Zo ben je goed voorbereid en kan al je aandacht naar jullie kindje gaan.

Maar hoeveel checklisten je ook vindt op het net, hoeveel tips je ook van vriendinnen krijgt, deze lijst vind je nergens. Want op deze lijst verzamelden wij de allerbeste, allergekste en allerleukste to-do’s voor tijdens je zwangerschap. Print ’m uit en hang hem in het zicht. Niet alleen in jouw zicht, maar ook in dat van je partner. Je weet maar nooit waar het goed voor is 😉

1. Babymoonen

Deze kom je op meer lijsten tegen maar we raden hem echt heel hard aan! Jullie leven gaat veranderen. Jullie leven gaat heel erg veranderen. Zomaar even met z’n tweeën koffietjes scoren of een avondje naar de film is er niet meer bij. Er komt een prachtcadeau voor in de plaats, maar er zullen momenten zijn dat je even terug denkt aan die rustige tijd voordat de baby er was. Dan is het heerlijk om terug te denken aan dat laatste weekendje weg dat jullie samen hebben gehad; de babymoon.

2. Teennagels laten lakken

Vooral in de zomer is dit een wel heel vrolijke ‘to do’ op je lijstje. Je zult het hoogstwaarschijnlijk moeten laten doen, want bukken met die buik…

3. Bikinilijn

Sommige vrouwen geven weinig om hun bikinilijn ten tijde van de zwangerschap. En je zult er vanaf het tweede trimester zelf ook nog maar weinig van zien. Maar wil je nou toch een beetje glad voor de dag komen als je gaat bevallen, laat dan het ‘boeltje daar beneden’ nog eens bijwerken bij de schoonheidsspecialiste.

4. Zwangerschapsmassage

Zeker als je al een aardige buik hebt en dus wellicht wat last van de rug en schouders begint te krijgen is een zwangerschapsmassage heel erg fijn. Er bestaan speciale bedden die specifiek voor zwangerschapsmassages ontwikkeld zijn. Geloof ons, je vergeet echt even alles om je heen en bent na afloop weer helemaal opgeladen.

5. Kappertje

Er komt een tijd in je zwangerschap dat je lichaam zo veranderd is dat je jezelf niet meer herkent. Je kleding past niet meer, zelfs je schoenen zitten te krap. Het is dan heerlijk om jezelf te trakteren op een nieuwe coupe. Die nieuwe kleren komen dan wel weer als de baby zes maanden is. Pas wel op met kleuren en permanent, de stoffen die hiervoor gebruikt worden kunnen schadelijk zijn voor je baby.

6. High Tea met je (schoon)moeder

Als jullie baby is geboren ben je niet meer alleen kind. Je bent dan ook moeder. Je schuift een plekje op in je leven. Maar daarmee schuift jouw (schoon) moeder ook een plekje op. En dat is voor jullie allebei bijzonder. Ga samen daarom nog een laatste keer als moeder-dochter high tea-en en geniet van jullie bijzondere band.

7. Gipsbuik maken

Dit is ellendig. Het wordt een troepje in je badkamer. Je vindt nog weken gips door je huis en jouw gipsen buik ziet er voor jouw gevoel echt anders uit dan jouw echte buik. Maar toch moet je dit doen. Met je allerliefste vriendin of zus. Want we garanderen je dat het, naast een grote troep, ook een grote Herinnering gaat worden. Zo eentje waar je over twintig jaar nog steeds aan terug denkt samen.

8. Sexy shoot

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar je bent nu vrouwelijker dan ooit en dus is een sexy shoot juist heel bijzonder. Wordt je man vast ook blij van.

9. Tijdcapsule

Pak een oude schoenendoos en vul hem met typische dingen van nu, de periode waarin jij zwanger bent. Natuurlijk schrijf je ook een brief aan je baby. Eenmaal gevuld sluit je de doos volledig en pak je hem in. Op de ingepakte doos schrijf je de datum waarop jouw kind de doos mag openen. Dit cadeau garandeert een hele bijzondere verjaardag!

10. Geloftes aan je partner

Of je nou getrouwd bent of niet, er gaat een hoop voor jullie veranderen. Wat je vaak hoort, is dat met name de man in het begin behoorlijk moet wennen aan het feit dat hij jouw aandacht met iemand anders moet delen. En jij zult zelf ook ineens jouw partner in een andere rol zien die je nog niet van hem of haar kent. Maak daarom voor elkaar ‘gezinsgeloftes’. Je kunt bijvoorbeeld hierin opnemen dat je ten minste twee keer in de maand met elkaar weg gaat, zonder de baby. Maar ook dat je belooft dat je angsten over jullie nieuwe rol met elkaar bespreekt, of dat je je best zult doen je partner voldoende een op een aandacht te geven.

11. Matching outfit

Hoe leuk om straks de eerste foto’s van jou en je baby in handen te hebben. Of beter nog; aan de muur te hangen. Spontane foto’s zijn natuurlijk te gek, maar een over the top fotoshoot met matching outfits is natuurlijk ook super. Gun jezelf vast wat voorpret door op zoek te gaan naar kekke shirts en hippe broeken.

12. Geboortekaartje

Met een beetje geluk heb je nog wel een paar weken om creatief te zijn. Koop een groot schildersdoek en laat je fantasie de vrije loop. Hou steeds jullie baby in gedachten en er ontstaat vanzelf een prachtig werk. Hiervan neem je een goede foto met een goede camera. Deze foto kun je vervolgens (laten) verwerken in het geboortekaartje. Super origineel!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De zwangerschapschecklist die je nergens anders vindt!
Sluiten