De ziekenhuiskoffer voor mannen: 12 essentials die niet mogen ontbreken

We hebben eerder alle ins en outs over de ziekenhuiskoffer voor de zwangere vrouw besproken. Maar een ziekenhuiskoffer voor mannen is dus ook ontzettend handig voor je eigen essentials. De volgende dingen mogen niet in je dad-bag ontbreken.

Het is het handigst om je tas al een paar weken voor de bevallingsdatum klaar te hebben staan. Doe dit bijvoorbeeld rond de 36e week. Zo ben je perfect voorbereid op onverwachte situaties.

1. Genoeg kleingeld

Komt altijd van pas. Bijvoorbeeld als je betaald moet parkeren, een taxi moet betalen of simpelweg koffie of een koek wilt halen bij het winkeltje in het ziekenhuis.

2. Je smartphone

Gaat er überhaupt nog iemand de deur uit zonder? Maargoed hij is perfect om de momenten in aanloop naar het moment suprême in heuse live action shots vast te leggen. Wel even van tevoren opladen.. en hop, gooi die oplader er dan ook maar meteen bij. Ook handig: zo heb je alle telefoonnummers ook bij de hand.

3. Tandenborstel en tandpasta

Voor het geval dat jullie blijven overnachten in het ziekenhuis. Niemand heeft zin in een adem die naar rotte uien en angstzweet ruikt. Meenemen dus.

4. Schone kleren

Wie weet pakt je wederhelft de benodigde kleren voor haar en de baby in haar ziekenhuiskoffer. Tip: check dit voor de zekerheid even, anders zal je het bij jou erbij kunnen proppen. Aan je eigen kleren zul je dus moeten denken. Als je zoals eerder genoemd moet overnachten, is het wel fijn als je de volgende ochtend even een schoon shirt aan kunt trekken.

5. Aantekeningen

Vooral handig als je bang bent voor een black-out. Het werkt net zoals de spiekbriefjes vroeger op school. Alleen heb je nu de belangrijkste steekwoorden omtrent de bevalling op papier staan. Bijvoorbeeld van de ademhalingsoefeningen en tips uit de zwangerschapscursus.

6. Pijnstillers voor jezelf

Ja, je leest het goed. Je zou het niet denken maar ook jij als man kan misschien wel een pijnstiller gebruiken. De kans is groot dat niemand zich tijdens de bevalling heel erg gaat bekommeren om jouw pijntjes. Neem dus vooral een paracetamolletje mee als je weet dat je op spannende momenten last kunt krijgen van hoofdpijn.

LEES OOK: 8 essentiële tips hoe je als kersverse vader de beste support ooit bent

7. Snacks en drinken

Als je in alle haast van huis vertrekt, heb je waarschijnlijk geen tijd meer om deze mee te nemen. No worries, in het ziekenhuis zijn er ook versnaperingen te vinden. Het is wel makkelijk als je toch van tevoren al iets mee kunt nemen. Zo hoef je geen moment van je vrouws’ zijde te wijken omdat je last hebt van een droge keel of knorrende maag. In de rij staan om een banaan te kopen in het ziekenhuis, is ook niet alles.

8. Leesvoer

Terwijl je partner ligt te rusten, kan het fijn zijn om even een magazine/krant/boek erbij te pakken. Uiteraard kan dit ook digitaal, scheelt weer ruimte in je tas.

9. Je bril (als je lenzen draagt)

Na verloop van tijd kunnen je ogen wat droog aan gaan voelen door de contactlenzen. Best pittig als je uren tijdens de bevalling afwacht en je ogen aanvoelen als schuurpapier. Een bril is net even wat makkelijker voor de afwisseling en draagt misschien ook wat fijner en meer ontspannen voor de autorit terug naar huis.

10. Comfortabele schoenen

Van hot naar her rennen doe je nu eenmaal makkelijker op comfortabele sneakers dan op je deftige herenschoenen. 😉 Als je ze al aanhebt hoef je niet per se een extra paar in te pakken, dat scheelt weer.

11. Een timer app

Misschien heb je al een standaard timer op je smartphone zitten, bij de wekker. Als dit niet het geval is, kun je het liefst een app downloaden. Met de timer kun je makkelijk de tijd tussen de weeën bijhouden. Ook handig: noteer de tijden meteen even.

12. Alles wat je vrouw nodig heeft

Maar niet meer in haar ziekenhuiskoffer past. Hoppa, dat kan er prima bij jou bij, held!

Hier heb je ook wat aan: mannen vertellen hoe het echt voor ze was om hun vrouw te steunen tijdens de bevalling.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De ziekenhuiskoffer voor mannen: 12 essentials die niet mogen ontbreken
Sluiten