De baby 21 mrt 2018 Melissa Eissens

De wetenschap legt uit waarom jouw peuter ‘nee’ blijft zeggen

Heeft jouw baby het ‘nee’ woordje te pakken en is hij zo eigenwijs dat dit nu zijn antwoord is op alles? Nu we de wetenschappelijke reden weten is het eigenlijk best wel logisch!

De technische naam voor de fascinatie van uw kind voor het woord “nee” is “peuterweigering”, aldus professor in ontwikkelingspsychologie Susanne Denham in een interview met Baby Center, “en het simpele feit is dat kleintjes” nee “zeggen omdat ze kunnen In principe hebben ze ontdekt dat ze het willen en echt willen gebruiken – wat geweldig is voor de kleintjes omdat ze hun onafhankelijkheid winnen, maar soms frustrerend voor de ouders.

Gewoon omdat het kan

In een interview met ouders, hoogleraar ontwikkeling van het kind en gezinsstudies, vertelde Dr. Judith Myers-Walls dat ouders vaak “nee” beginnen te zeggen als kinderen ongeveer 8 tot 12 maanden oud zijn – met andere woorden, wanneer ze hun kinderen vangen de problemen. Je kind weet door de toon van je stem dat “nee” iets anders betekent dan “ik hou van jou”, maar ze zullen de werkelijke betekenis van het woord nog niet volledig begrijpen. Tussen de 12 en 24 maanden zal echter communicatie en begrip beginnen, volgens Myers-Walls. Het is ook vaak wanneer u kunt verwachten dat de “nee” -fase begint.

Begrijpelijk

Voor veel ouders, vooral na het begrijpen van de wetenschap achter waarom kinderen “nee” zeggen, is de volgende stap het uitzoeken hoe het constante “nee” kan worden bestreden in plaats van erin te eten of je te laten scheuren. Gelukkig zijn er een aantal benaderingen die je kunt gebruiken om het onder ogen te zien met een rustige en verzamelde methode. Het bovengenoemde Baby Center-artikel stelde vier verschillende opties voor om van “nee” af te wijken en zich te concentreren op het krijgen van een ander antwoord.

Keuzes

Een van de beste manieren is om gewoon keuzes te bieden – of de schijn van keuzes. In plaats van iets te vragen als: “Wil je dit shirt vandaag dragen?” zeg “Wilt u het Moana-shirt of het Frozen-shirt vandaag dragen?” dus het beantwoorden van “nee” is geen logische optie. Bovendien kunt u het gebruik van het woord “nee” door uw kleintje confronteren en meer opties bieden. In het eerder genoemde artikel in het babycentrum werden vragen gesteld als “Wat is het tegenovergestelde van ‘nee?'” En “Hoe kunt u antwoorden in plaats van dat woord te gebruiken?” Soms houden kinderen simpelweg vast aan één woord, want dat is wat ze het beste weten.

Nee

Een andere manier waarop je van je baby kunt afleiden door het woord “nee” te gebruiken, heeft te maken met jezelf concentreren. Zoek als ouders naar alternatieven om het woord zelf te gebruiken en probeer het zo min mogelijk te gebruiken. Toen mijn kinderen te vaak ‘nee’ begonnen te zeggen, stopte ik met het gebruik van het woord en bedacht ik verschillende manieren om problemen aan te pakken. Ik merkte dat mijn gebruik van het woord afnam, mijn kinderen stopten vaak met praten. Bovendien is het belangrijk om te onthouden wanneer er gewoon tijden zullen zijn waarin het gebruik van tricks of strategieën gewoon geen optie is. Het is prima om “stand te houden” zoals het eerder genoemde artikel in het artikel in Baby Center, omdat er momenten zullen zijn waarop een keuze geen optie is en veiligheid of tijd een zorg is.

Niet alleen

Als je te maken hebt met een schijnbaar nooit eindigende “nee” fase van je kleintje, onthoud dan dat je niet de enige bent. Er zijn wetenschappelijke redenen en gemeenschappelijke tijden waarin het zeggen van “nee” een nieuw, krachtig zelfbeeld voor je baby wordt. Overweeg een deel van dit advies om de ergernis van de “nee” -fase te verminderen en weet dat je niet alleen bent.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De wetenschap legt uit waarom jouw peuter ‘nee’ blijft zeggen
Sluiten