De mama 1 mei 2018 Marleen Staal

De ‘Unicorn-mom’: niet perfect maar wel heel herkenbaar

Je bent (net) moeder geworden en dat is al een full time baan op zich. Maar naast een wandelend cateringbedrijf voor de baby, ben je ook nog vriendin, misschien wel echtgenote en bovenal: vrouw. En daar komt nu een nieuw labeltje bij: de Unicorn-mom. Een hokje waar iedere vrouw zich wel een stukje van in kan herkennen.

Wie is de Unicorn-mom?

De Unicorn-mom is de wildste van allemaal. Ze is het confettikanon tussen de leeggelopen ballonnen op een feestje. Feesten is ook haar middle name. Ook al doet de Unicorn-mom dat iets meer met mate nu ze moeder is, ze houdt wel van gezelligheid en weet de cocktails en poepluiers prima met elkaar te combineren.

Ze is dan ook verre van perfect, maar dat wil ze ook helemaal niet zijn. Wijntjes drinken met vriendinnen gaat boven discussiëren met de moedermaffia over wat nou wel of niet goed is voor de kleine. En wat mensen daarvan vinden? Dat interesseert haar he-le-maal niks.

#Accurate ??? Follow @wivesnightin . . . #unicornmoms #unicornmom #moms #mom #momlife #badmoms #motherhood #mother #parenting #parenthood #mommylife #parentproblems #momhumor #unitedinmotherhood #ig_motherhood #honestmotherhood #ohheymama #momtruth #motherhoodthroughinstagram #mumlife #dailyparenting #lifewithkids #instamom #relatable

Een bericht gedeeld door Unicorn Moms™️ (@unicornmoms) op

Klinkt bovenstaande je herkenbaar in de oren? Gefeliciteerd, dan ben je niet alleen moeder maar ook nog eens een hele bijzondere. Want net zoals unicorns, zijn Unicorn-moms ook erg zeldzaam tussen de thuisblijfmoeders. En daar zijn er een hoop van.

Wat overigens niet meer dan logisch is, want als de kleine er eenmaal is, verandert er heel veel in het leven van jou als vrouw. En dan wil een burgerlijk bankhang-bestaan er nogal snel bij insluipen. Voor je het weet praat je alleen nog maar in babytaal en zijn je gedachten een mix van talkpoeder en babymelk.

LEES OOK: Deze lifehacks moet íedere nieuwe moeder kennen

Nestelen of niet?

Het is een natuurlijk iets dat na die nesteldrang, je als moeder ook graag een tijdje op het nest wilt blijven. Maar net zoals dat er verschillende smaken chocola zijn om van te houden, zit elke moeder ook anders in elkaar. En gelukkig maar.

Ook al geeft de Unicorn-mom net zoveel om haar gezin als iedere andere moeder, haar vrijdagavonden zijn heilig en staan in het teken van één: plezier maken. Hoe en waar, dat maakt niet uit.

Dat de Unicorn-mom populair is, mis wel duidelijk. Er zijn zelfs hele forums, een populaire Facebook-groep én een Instagram-account waar Unicorn-moms elkaar liefdevol in de manen aaien. O ja, en waar ze het grote drama van moeder zijn – en alle problemen die daar bij komen kijken – een grote vriendelijke middelvinger geven. Kortom: een gezonde dosis humor waar elke wanhopige moeder flink van kan opknappen.

Als er één ding is wat we van de Unicorn-mom kunnen leren: je bent nooit alleen!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De ‘Unicorn-mom’: niet perfect maar wel heel herkenbaar
Sluiten