De baby 7 aug 2017 Muriel Oonincx

De ultieme gids voor eropuit gaan met een baby van 0-3 maanden

Wij kunnen het ons op de redactie bij Famme Baby nog glashelder herinneren. De eerste keer eropuit met je pasgeboren baby. Je sleept echt van alles met je mee. En je maakt je nog druk om letterlijk alles. Na verloop van tijd krijg je er steeds meer handigheid in en laat je de teugels meer en meer vieren. Om het jullie wat makkelijker te maken stelden wij samen met Joolz een gids samen voor eropuit gaan met baby in drie delen. Deze keer deel 1: op pad met je pasgeboren baby.

‘Heb je de billendoekjes, schat? En waar is de reservespeen? Pak jij nog even een extra set kleertjes… Maal twee. Hoeveel luiers hebben we bij ons? Heb je de kinderwagen al in de auto?’

In het begin gaan de gesprekken tussen jonge ouders die de deur uitgaan vooral over of er wel aan alles gedacht is. Voldoende spullen om een tripje goed door te komen. En het helpt uiteindelijk ook als de baby zich lekker voelt. Niet met een dikke natte luier zit. Vieze kleertjes. Te weinig voeding. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In het begin is het nogal overweldigend, maar vergeet vooral niet dat je ook wilt genieten van je baby buiten de muren van je huis. Alles went en voor je het weet ben je een volleerde ‘wereld’reiziger. En met deze tips wordt dat een stuk makkelijker.

Erop uitgaan met baby: wat neem je mee?

Als je zin hebt om er even uit te gaan – en dan bedoelen we niet een tripje naar de supermarkt of het dorp of de stad in – maar echt een dagje en nachtje weg met elkaar en de baby, denk dan aan de volgende zaken:

  • Een goed gevulde luiertas
  • Plan je overnachting op een vrijdag en zaterdag, dan kan alles gewoon gekocht worden in winkels
  • Dit overzichtje met wat je in de auto meeneemt
  • De Joolz Geo², de beste kinderwagen voor ouders die graag eropuit gaan

Erop uitgaan met baby: de tofste adresjes in Nederland

Een beetje een breed begrip maar als je met je baby ergens gaat winkelen en/of lunchen dan zijn er een aantal punten die je tripje een succes maken. Het belangrijkste is of je je baby ergens goed kunt verschonen en of er gedacht is aan het opwarmen van babyvoeding. En of er niet te veel lawaai is. Een baby slaapt over het algemeen door flink wat geluid heen, maar als er keiharde housemuziek wordt gedraaid loopt je liever een tentje verder.

Het strand

Als je naar het strand wilt dan is een all time favourite van de redactie Tijn Akersloot in Zandvoort. Ruime wc’s met verschoonplek. Een magnetron waar je snel melk in opwarmt of een hapje klaarmaakt. En ruim, waardoor je makkelijk met de kinderwagen door het restaurant manoeuvreert. Verder een heerlijke ‘bak’ met ligbedden en hangmatten waar je kunt chillen en van de zon kunt genieten.

Lekker shoppen en eten in Amsterdam

Oké, heel eerlijk: als je met een jonge baby bent dan ben je niet heel erg bezig met shoppen voor jezelf. Je lichaam is nog aan het ontzwangeren en de puf om je in allerlei kleding te hijsen is mogelijk minimaal. Maar shopbehoefte blijft altijd bestaan, dus… Ga je shoppen voor je heerlijke baby. En nergens in Nederland doe je dat beter dan in de befaamde babystraat. Waar ik het over heb? Over de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam (West). Boordevol winkeltjes met de leukste babyartikelen. En natuurlijk bevindt zich hier een fijn restaurantje waar je kunt neerploffen. Café Toussaint weet wie er in de straat komen en hebben aan alles gedacht voor jonge ouders. Van een plek om te verschonen en kinderstoeltjes tot fijne gerechten.

Iets verderop, in Amsterdam Zuid, moet je echt even de Beethovenstraat doorlopen. Vlak naast elkaar zitten een aantal kinderwinkels zoals het chique Sterre en Tijl en het betaalbare maar net zo leuke All Kinds of Things. Een geweldig concept voor eten en shoppen is Minimarkt. Een tentje waar je kunt ontbijten, lunchen en shoppen voor jouw kleine mini me. Op naar de Beethovenstraat!

Met de Joolz Geo² op pad

Als Joolz één missie heeft dan is het wel ouders de mogelijkheden bieden om te genieten van het leven buiten de muren van het eigen huis. Of je nu het avontuurlijke type bent of niet, dat maakt niet uit. De nieuwe Joolz Geo² is er voor elk soort familie-uitje. Van het strand tot de bergen, van de markt tot je favoriete ontbijttentje. De Geo² is een all-terrain-wagen waar je moeiteloos alle ondergronden mee pakt. Van zandstrand tot straatkeien. Een aantal flinke pluspunten van de Geo² zijn: de grote boodschappenmand voor al je spullen, het in één beweging kunnen inklappen van de kinderwagen en de transportvergrendeling waardoor je hem moeiteloos tilt.

Groei je door met je gezin dan bouw je verder met de Geo² en voeg je zo een tweede wieg of stoeltje toe. Mocht je in een restaurantje geen kinderstoel vinden dan dient de Geo² als kinderstoel. Er zijn vier collecties: Earth, Studio, Quadro en Tailor.

Erop uitgaan met baby: waar ga je slapen?

Als je gaat zoeken naar kindvriendelijke hotels kom je een ontzettend grote hoeveelheid leuke en minder leuke hotels tegen. Leuk en minder leuk hangt vaak af van het vertier voor de kinderen of de mate waarin ouders in alle rust kunnen relaxen en iets met felle kleuren en zwembadparadijs. Moeilijker is het om goede babyvriendelijke hotels te vinden. Een babyvriendelijk hotel houdt rekening met jonge ouders door bijvoorbeeld een apart babykamertje aan de hotelkamer toe te voegen en de mogelijkheid om melk op te warmen en eten te bereiden te faciliteren.

Als we een hotel kunnen noemen dat rekening houdt met de ouders én de baby, dan is het wel Hotel de Zeeuwse Kust. Een heerlijk ouder-, baby- en kindvriendelijk hotel waar aan alles gedacht is. Geweldige inrichting, geweldig vertier voor kinderen en alle mogelijke faciliteiten voor ouders met een baby. De babysuite is voorzien van een aparte babykamer, een keukentje, babybox en de nooit nodige, maar toch wel fijne luieremmer voor alle poohnami’s.

***

***

***

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De ultieme gids voor eropuit gaan met een baby van 0-3 maanden
Sluiten