De baby 28 aug 2017 Muriel Oonincx

De ultieme gids voor erop uitgaan met een baby van 6+ maanden

Als het hele kleine en nieuwe ervan af is, lukt het om de schouders weer meer te ontspannen. De blik gaat letterlijk weer wijder naar buiten toe. Kijk lieve baby, hallo wereld! In deel 1 van onze minigids-serie vertelden wij over de eerste stappen naar buiten met je pasgeboren baby. In deel 2 nemen Joolz en Famme je weer een stuk verder mee.

‘Heb je de kinderwagen al in de auto en heeft ons hotel een babybedje of nemen we die zelf mee? Ik pak nog even een extra set luiers mee.’

Die eerste weken met je baby lijken wel een aardverschuiving en wie een wat oudere baby of kinderen heeft denkt altijd terug aan die tijd met een gevoel van ‘waar maakte ik me zo druk om?’ Ik vind het persoonlijk een van de mooiste herinneringen van mijn leven en koester die onzekere tijd als nieuwe ouder. Het geeft aan hoe voorzichtig ik wilde zijn met mijn kleine nazaatje. Nu draai ik mijn hand niet om voor een trip naar buiten en denk vaak als ik iets vergeet ‘ach, dan koop ik het wel ergens.’

Die eerste maanden blijven ouders vaak thuis of in de buurt en hebben nog niet altijd de behoefte om (ver) weg te gaan. Laat staan een trip van een paar dagen of een week op vakantie. Het kan natuurlijk prima, maar iedereen heeft zijn eigen tempo. Als je baby wat ouder is komt die behoefte om eropuit te gaan vanzelf weer. Pak dus wanneer je wil de auto of het vliegtuig en laat je baby de wereld zien.

Erop uitgaan met baby: wat neem je mee?

Als je zin hebt om weg te gaan dan neem je in principe hetzelfde mee als voor je pasgeboren baby. Als je overgestapt bent op flesvoeding wil je je favoriete merk natuurlijk bij je hebben. Voor de rest lees je de lijst met tips voor een uitje hier in deel 1. Omdat je wat oudere baby niet meer alleen ligt wil je vooral ook een fijne kinderwagen bij je hebben waar je baby de wereld in kan zien. De Joolz Geo² is een kinderwagen speciaal met ondernemende ouders in gedachten. Geschikt voor elk soort ondergrond en uit te breiden met diverse extra’s. Extra goed over nagedacht is dat het kinderzitje op de perfecte tafelhoogte is gemaakt en je dus geen kinderstoeltje nodig hebt.

LEES OOK: Wat je allemaal meeneemt als je met je baby op vakantie gaat.

Vliegen met je baby

Als je voor het eerst gaat vliegen met een baby wil je dat dat voor iedereen (jij, je baby en oké, ook de andere passagiers) zo fijn mogelijk verloopt. Lees vooral deze tips over vliegen met je baby door. Denk ook aan de volgende zaken, die je nergens anders leest:

  • Onze kinderwagen kwam met een scheur het vliegtuigruim uit. Zonde! Regel een speciale fietszak of laat je kinderwagen van te voren ‘sealen’ zoals dat met koffers gebeurt. Dan draag je je baby het laatste stukje maar. Voor bepaalde kinderwagens is er een speciale vliegzak verkrijgbaar. Alle kinderwagens van Joolz passen bijvoorbeeld in de Joolz Traveler.
  • Voor ouders met baby’s is er op lange vluchten vaak een rij waar je je baby in een wiegje kan leggen dat aan de wand is bevestigd, waardoor je meer ruimte hebt om al je spulletjes te kunnen uitstallen. Ideaal! Vraag dit ruim op tijd aan.

Wij gingen met onze baby naar Barcelona. Barcelona is een perfecte citytrip: niet ver vliegen en de Spanjaarden zijn ontzettend kindvriendelijk. Totaal overbodig, maar wel geinig om te vermelden is dat het in Spanje zo normaal is om je baby of kind laat mee op pad te nemen, dat niemand gek opkijkt als je ‘s avonds nog op pad bent met je kind.

Op autovakantie met je baby

Als je met een baby op autovakantie gaat is het allerbelangrijkste dat je het juiste autozitje hebt. Maar ook dat je het goed installeert én dat je regelmatig pauzes neemt.

Lees hier hoe je je autozitje veilig in de auto gebruikt, volgens VVN.

Er wordt vaak gezegd dat het niet zo goed is voor je baby om langer dan twee uur te slapen in de auto, ook al slaapt je kleintje de hele rit rustig door. Die richtlijn is er eigenlijk alleen om te voorkomen dat het als gewoon wordt gezien om heel vaak urenlang te rijden met een baby. Een keertje lang in het zitje is dus niet zo erg, maar geef toe: zelf vind je het ook fijn om de benen te strekken en een snack buiten de auto te eten. Dat geldt dus vast ook voor je kleintje. Boxkleed mee dus! Op de Route du Soleil is er onderweg ook vast wel ergens een lekker plekje om even te rollen.

Met de Joolz Geo² op pad

Als Joolz één missie heeft dan is het wel ouders de mogelijkheden bieden om te genieten van het leven buiten de muren van het eigen huis. Of je nu het avontuurlijke type bent of niet, dat maakt niet uit. De nieuwe Joolz Geo² is er voor elk soort familie-uitje. Van weekendje weg tot lange vakantie met auto of vliegtuig. Van het strand tot de bergen, van de markt tot je favoriete ontbijttentje. De Geo² is een all-terrain-wagen waar je moeiteloos alle ondergronden mee pakt. Een aantal flinke pluspunten van de Geo² zijn: de grote boodschappenmand voor al je spullen, het in één beweging kunnen inklappen van de kinderwagen en de transportvergrendeling waardoor je hem moeiteloos tilt.

Groei je door met je gezin dan bouw je verder met de Geo² en voeg je zo een tweede wieg of stoeltje toe. Mocht je in een restaurantje geen kinderstoel vinden dan dient de Geo² als kinderstoel. Er zijn vier collecties: Earth, Studio, Quadro en Tailor.

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De ultieme gids voor erop uitgaan met een baby van 6+ maanden
Sluiten