Muriel Oonincx
Muriel Oonincx De baby 6 sep 2017

De ultieme gids voor erop uitgaan met een baby van 1 jaar en ouder

Ken je dat prachtige liedje van Herman van Veen ‘Anne’? ‘Van de pot naar de w.c. gaat een, twee, huppekee, Anne.’. Cliché, olé olé, maar het is waar. In een keer is je baby een jaar oud en geen echte baby baby meer. De eerste stapjes worden (binnenkort) gezet. In deel 1 en deel 2 van onze minigids-serie namen we babystapjes voor een avontuurlijke tijd eropuit met je baby. In deel 3, het sluitstuk, gaan we met z’n allen weer een stapje verder.

‘Waar is onze hummel nu weer? Hij stond net nog naast me! Ah, daar zit ‘ie, uit te rusten op de grond. Dat krijg je als je het lopen net onder de knie hebt en een kleine avonturier bent.’

Als ik me iets levendig kan herinneren van de tijd met mijn 1-jarige (en dat maal drie) is het wel de ondernemersdrift om erop uit te gaan de wereld in. Met ferme tred van een waggelende eend bewegen de sumoworstelaar pootjes alle kanten op. Vingertje wijzend naar voren. Alsof hij zegt ‘kijk daar mama, daar is de wereld, ik wil erheen.’ De blik van je net baby-af minimensje gaat naar buiten en daarom is het ook zo leuk om steeds meer van die wondere wereld te laten zien.

Onlangs nog las ik een discussie op het internet over je kind al dan niet een tuigje aantrekken zodat hij niet weg kan lopen. Nu heb ik nooit zomaar een mening over anderen en is elk kind anders, maar ik zag dit niet zitten. Wat ik wel heel duidelijk merkte is dat net lopende ukkepukken snel uitgeput raken. En niets is heerlijker om dan achterover te kunnen gaan in een heerlijke kinderwagen om je de komende uren te laten voortduwen door paps of mams.

eropuit met baby

De simpele opklapbuggy heb ik helemaal overgeslagen. Mijn jongens zaten (tot ze vonden dat het tijd was om alleen nog maar te lopen) in onze Joolz kinderwagen met kinderstoel heerlijk. Het voordeel van de nieuwe Joolz Geo² is dat je hem met allerlei accessoires kunt uitbreiden en helemaal ingesteld is op de avontuurlijke ouder. Zo ga je van wieg met heerlijke XL boodschappenmand onderaan moeiteloos over op de kinderwagenstoel en breid je hem als er een tweede komt zo uit tot duowagen.

Op pad met je dreumes

Omdat je in een keer merkt dat jouw voormalige baby nu ineens met zijn beentjes alles wil ontdekken is het fijn om wat maatregelen te treffen mocht je kleintje er vandoor gaan.
– Koop speciale polsbandjes ah la die gele livestrong van rubber, polsbandjes die je kunt beschrijven of een naamplaatje voor om de nek. Er zijn er legio verkrijgbaar online zoals van het merk Goedgemerkt.
– Vergeet niet als je wat langer op pad gaat of boodschappen gaat doen een fijne kinderwagen mee te nemen. De Joolz Geo² heeft een heerlijke boodschappenmand en – gekkigheid – zelfs een bekerhouder voor bijvoorbeeld koffie in zijn accessoires aanbod.

Vliegen met je dreumes

Als je misschien een stukje verder gaat vliegen wil je dat het net als bij de baby soepeltjes verloopt. De bassinet (babybedje in het vliegtuig) is alleen geschikt voor de eerste maanden, waarschijnlijk neem je je kindje dus op schoot en boek je ook nog geen aparte stoel. Dan is het prettig om een lekker nekkussentje mee te nemen. Vaak zijn de oortjes nog gevoelig bij het opstijgen en landen. Het helpt om iets te kauwen of te drinken. Lees vooral deze tips over vliegen met je baby nog even door. Meer over vliegen met jonge kinderen vind je in de gids deel 2.

Hoteltip voor kleine avonturiers

Een leuk hotel om je vetste ‘in kan net lopen’ skills te oefenen is Boshotel Vlodrop. Helemaal ingericht op jonge families met speciaal zwembad voor de kleintjes, een kinderspeelkamer met onder andere lachspiegels en een heerlijke omgeving in de natuur waar je dit najaar naar hartelust kunt rondrazen.

Met de Joolz Geo² op pad

Als Joolz één missie heeft dan is het wel ouders de mogelijkheden bieden om te genieten van het leven buiten de muren van het eigen huis. Of je nu het avontuurlijke type bent of niet, dat maakt niet uit. De nieuwe Joolz Geo² is er voor elk soort familie-uitje. Van weekendje weg tot lange vakantie met auto of vliegtuig. Van het strand tot de bergen, van de markt tot je favoriete ontbijttentje. De Geo² is een all-terrain-wagen waar je moeiteloos alle ondergronden mee pakt. Een aantal flinke pluspunten van de Geo² zijn: de grote boodschappenmand voor al je spullen, het in één beweging kunnen inklappen van de kinderwagen en de transportvergrendeling waardoor je hem moeiteloos tilt.
eropuit gaan met baby
Groei je door met je gezin dan bouw je verder met de Geo² en voeg je zo een tweede wieg of stoeltje toe. Mocht je in een restaurantje geen kinderstoel vinden dan dient de Geo² als kinderstoel. Er zijn vier collecties: Earth, Studio, Quadro en Tailor.

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De ultieme gids voor erop uitgaan met een baby van 1 jaar en ouder
Sluiten