De populairste jongensnamen van 2017 tot nu toe, dit zijn ze

Een naam voor je baby kiezen is geen makkelijke opgave. Ga je voor populaire namen of bijzonder? Je kind moet er de rest van z’n leven mee doen, dat is nogal wat. Pressure! Ben je zwanger van een jongetje? Dan kun je dus vast wat inspiratie gebruiken voor toffe babynamen. Dit zijn de populairste jongensnamen 2017, tot nu toe.

De Sociale Verzekeringsbank publiceert elk kwartaal de populairste jongens- en meisjesnamen. Op die manier kun je mooi zien welke babynamen het op dit moment goed doen in ons kikkerlandje. Zit jouw favoriete naam bij de populairste babynamen 2017, in de eerste twee kwartalen?

Korte namen blijven een trend

Eén ding is zeker: namen met één of twee lettergrepen staan met kop en schouders bovenaan.

De populairste jongensnamen 2017

1. Daan
2. Noah
3. Bram
4. Finn
5. Sem
6. Levi
7. Jesse
8. Milan
9. Luuk
10. Lucas
11. Adam
12. Thijs
13. Liam
13. Sam
15. Thomas
16. Max
17. James
18. Julian
19. Hugo
20. Lars

Comeback van Bram

Wat vooral opvalt is de comeback van de naam Bram. In 2016 stond ‘ie op de 11e plek, nu op de 3e. Een verklaring kunnen we niet bedenken of er moeten heel wat ouders fan zijn van Bram Moszkowicz?! Verder opvallend: alle namen hebben een of maximaal twee lettergrepen. Langere namen zijn niet in deze top 20 te vinden.

Wat vind jij van deze jongensnamen? Ken je iemand die haar zoontje of dochtertje één van deze namen gegeven heeft? Laat het ons weten op Facebook. Houd onze facebookpagina ook in de gaten om de populairste meisjesnamen te zien! Deze plaatsen we later deze week.

Belangrijk advies van Famme’s Mercy: ‘Waarom ik spijt heb van de naam van mijn dochter (en hoe jij dit kunt voorkomen)’

 

SVB.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De populairste jongensnamen van 2017 tot nu toe, dit zijn ze
Sluiten