Zwanger 26 jun 2018 Samantha Lakker

Handig! Zo plan je de perfecte babymoon

Me-time, dat begrip ken jij over een paar maanden niet meer. Alles draait straks om jullie kleine hummeltje. Een welverdiende vakantie voordat jullie baby komt is daarom dan ook echt een must! Dit zijn een aantal handige tips als je van plan bent om een babymoon te boeken. You’re welcome.

Timing

De ideale tijd voor een babymoon is tijdens het tweede trimester. Je hangt dan als het goed is niet meer dagelijkse boven de pot, vanwege de ochtendmisselijkheid. Je hebt wat meer energie en je past met je buik nog comfortabel in een voertuig. De meeste vliegtuigmaatschappijen laten vrouwen tot 36 weken vliegen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je tot 36 weken moet wachten. Bevallen in het vliegtuig is allesbehalve ideaal, toch?

Veiligheid

Heerlijk op een Caribisch eiland op het strand vertoeven, daar zegt niemand nee tegen. Toch is het wel goed om er rekening mee te houden dat het oplopen van het Zika-virus in deze landen een risico is. Kies daarom voor een veilige bestemming voor jou en je baby. En kies een hotel in de buurt van een ziekenhuis. Better safe than sorry.

De vlucht

Natuurlijk zwanger zijn betekent echt niet dat je niks meer kan en mag doen. Maar het is wel handig dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Boek daarom geen superlange vluchten of vluchten met overstappen. Kies een stoel in de buurt van de wc, ideaal voor de tig wc-bezoekjes die je waarschijnlijk gaat maken. En een beetje extra beenruimte kan ook zeker geen kwaad.

Het weer

Als het om het weer gaat is er eigenlijk een regel die je goed moet onthouden wanneer je jullie babymoon boekt: ga niet voor extremen. Niet tropisch warm, want zweten voor twee is geen pretje. En ijzig koud is ook niet ideaal.

Genieten

Zo net voordat je leven drastisch gaat veranderen is het belangrijk dat je even helemaal aan jezelf denkt. Kies voor een bestemming waar jij alle dingen waar je dol op bent kan doen. Gek op pasta en pizza? Kies voor Italië. Of ga voor een hotel met een adults-only zwembad. Schreeuwende kinderen ga je namelijk nog genoeg horen in je leven.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Handig! Zo plan je de perfecte babymoon
Sluiten