De papa 19 apr 2018 de Papaklas

De Papaklas: De heftigste momenten voor een vader

De zwangerschapstest geeft 2 streepjes! Oei, dat had je niet verwacht. Nou wacht maar, er komen nog wel wat momentjes!

  1. De 20 weken echo. Hier checken ze of alles werkt, groeit en goedkomt. Ze kunnen hier dan ook het geslacht zien, maar het belangrijkste is dat alle organen en hersens nu goed zijn aangemaakt.
  2. De vliezen zijn gebroken of (in de meeste gevallen) de eerste ongemakken waarvan je vriendin nog niet weet of het weeën zijn. Gaat het nu (al) gebeuren? Waar ligt het bevalplan, staan de koffertjes klaar en weet je de weg naar het ziekenhuis?
  3. De bevalling. Man, man, wat kun je janken! Is het het slaapgebrek of de spanning?
  4. De kleine mee naar huis krijgen. Hopelijk gaat de bevalling goed en heb je de maxicosi meegenomen. Mooi, dan is het nu aan jullie en sta je er alleen voor! Ook al heb je 24 uur niet slapen, ook als je thuiskomt lig je de eerste nacht met je ogen open, om te kijken of die kersverse spruit nog ademt.
  5. Leuk al die kraamvisite, maar achter de kinderwagen aan door het park en langs je vrienden! Nu voel je je pas echt die supertrotse en verantwoordelijke vader.
  6. Elke dag leer je bij en leer je je kind beter kennen en hij of zij jou. Ook je gezinnetje vindt na een week of zes zijn draai. Net als je na 10 weken gewend bent en de nachtvoeding eruit is, weer zo’n moment! Zij gaat weer aan het werk! Oh, jee! Hoe moet dat? Nu komt het er op aan hoe goed je alles met z’n tweeën had uitgedacht en doorgesproken.
  7. Tja, uiteraard dat eerste vriendje. Op de kleuterschool superschattig, maar er komt een moment dat ze niet meer wil vertellen, wat er precies gebeurt op de slaapkamer. Succes!

Sander de Heer en Floris Regouin zijn de leuke vaders achter de Papaklas. Tijdens een informele informatieavond krijg je alles te horen wat je moet weten als aanstaande vader in 2018. Samen met een klein groepje andere aanstaande vaders, kun je bovendien alle vragen stellen de je nog hebt. Voor Famme Baby schreven ze een serie artikelen om aanstaande vaders alvast een beetje voor te bereiden op deze nieuwe spannende periode in hun leven.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Papaklas: De heftigste momenten voor een vader
Sluiten