Column 22 mei 2018 Sita-Grace Toko

De grappigste uitspraken van vrouwen tijdens de bevalling

Wanneer de bevalling is begonnen en de pijn is te hevig, kraam je dingen uit die niet altijd heel logisch of vriendelijk zijn, maar wel grappig.

Zo zei ik tegen de doktersassistent: ‘Stop met dat gepuf! Dat werkt voor geen meter!’ Daarna smeekte ik om een ruggenprik. En tegen de gynaecoloog van wacht: ‘Het is nu niet het moment om vriendelijk te zijn!’, toen hij zich kwam voorstellen.

Lees hieronder enkele hilarische opmerkingen van onze columnisten tijdens hun bevallingen.

Marielle (35)
Na een hoop gevloek, ‘Haal hem er gvd uit! Normaal ben ik aardiger. Echt.

En ook nog tegen manlief die mee pufte: ‘Hou op! Je leidt me af!’

Na ruggenprik van anesthesist: ‘Ik hou van u!’

En tot slot na de keizersnede van mijn zoon (55 cm lang en 4300 kilogram): ‘Die had ik er nooit uit gekregen.’

Henrike (34)
De kraamverzorgster kwam net te laat binnen. Mijn dochter was net een minuut geleden geboren. Ik lag bloot op bed en met mijn benen wijd, wachtend op de nageboorte en toen kwam de kraamverzorgster binnen. Ik zei: “Ik hoop niet dat je het erg vindt, maar we zijn alvast begonnen”

Afke (41)
Terwijl de verloskundige mij in een rolstoel door de gangen van het ziekenhuis reed kreeg ik persdrang en riep ik meerdere malen: ‘Ik moet poepen!’ Iedereen in de wijde omtrek was op de hoogte.

Tijdens het persen drong het ineens tot mij door dat het een onmogelijke missie was waar we aan waren begonnen. Ik stelde voor dat iedereen naar huis ging en zei dat ik ging slapen. ‘Laat dat kind maar zitten.’Terwijl ik redelijk verbijsterd met ons kind op mijn buik probeerde te begrijpen wat er allemaal was gebeurd en mijn gehechte onderkant verdrong belde mijn man zijn ouders met de inmiddels fameuze woorden: ‘Nou, het is mij alles meegevallen.’

Marjolein (30)
Mijn man ging gestrekt bij de knip, vond ik vooral achteraf heel grappig.

Ilse (28)
Ik had een fitnesskennis die administratief werk deed in het geboortecentrum. Ik besloot om 3 uur ‘s nachts, hartstikke high van het prikje dat ik zojuist had gekregen, de nachtzuster te vragen of ze er toevallig was en ik haar even de groeten kon doen. Lekker belangrijk. Zuster keek me aan alsof ik gek geworden was.

Nicole (24)
Toen ik met persweeën met de verloskundige in de auto zat met spoed naar het ziekenhuis, vroeg ze onderweg aan me of ik wilde gaan babyzwemmen straks. Ik heb op een niet heel vriendelijke toen tegen haar gegrom dat ik daar ECHT nog niet nagedacht had!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De grappigste uitspraken van vrouwen tijdens de bevalling
Sluiten