De mama 5 mei 2018 Marleen Staal

De beste baby hotspots: Amersfoort

Als kleine uk van een paar maanden weet je natuurlijk niet wat een hotspot is. Maar als moeder wil je natuurlijk al te graag vertoeven op plekken die helemaal babyproof zijn. In deze nieuwe rubriek zetten we de beste baby hotspots voor je op een rij. Moeder blij, baby blij.

Elk stadje, een ander hotspotschatje. Deze koffietentjes, babywinkels en andere speciale plekjes in de stad mag jij niet missen als je in Amersfoort bent. Weet je wel, van die plekken waar je tenminste je kont en kinderwagen kan keren zónder je een olifant in een porseleinen kast te voelen.

Coffee Corazon

Krommestraat 18

De hele bovenverdieping van deze koffietent is niet alleen een proefparadijs voor koffiefans. Ook voor de kleinste kids is dit een speelwalhalla met al het speelgoed dat hier rondslingert. Het is hier helemaal kiddyproof gemaakt. Terwijl jij bijkomt van een middagje slenteren, kan de kleine even lekker al zijn energie kwijt. Of een dutje doen. Een plek voor allebei om even op te laden.
Plustpunt: dit koffietentje vind je ook nog eens in de leukste straat van Amersfoort: de Krommestraat. Dus sla al die winkeltjes zeker niet over!

Blur

Mooierstraat 18

Als je een echte koffiefanaat bent, loop dan ook even langs Blur. Ze hebben niet alleen een heerlijk terras in de schaduw, ook binnen is er van alles te zien. En te koop! Er is speelgoed aanwezig waar de baby zich prima mee vermaakt, zodat jij ondertussen lekker tussen de biologische en zelfgemaakte spulletjes kan neuzen.

Klompe Dompe

Krankeledenstraat 8

Een kleine kidstoko met de allerleukste kleding voor de allerkleinsten: Klompe Dompe. Er is zelfs een apart hoekje voor waar je stapeltjes vol new born-kleertjes vindt.

LEES OOK: 10 dingen om te doen met je baby voordat hij kan lopen

Zandfoort aan de Eem

Eemlaan 100

Als je de drukte even zat bent, wandel dan het stadscentrum uit richting Zandfoort aan de Eem. Ja ja, Amersfoort heeft een eigen ‘strand’ mét bijbehorende hippe strandtent. Daar kan Bloemendaal nog een puntje aan zuigen. Hier kunnen de schoenen uit, zet de kinderwagen lekker in de schaduw en geniet samen van de bootjes die voorbij varen.

Lepeltje Lepeltje

Burgemeester Brouwerplantsoen

Van 18 tot 21 mei (Pinksterweekend) strijkt in Amersfoort het foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje neer. Extra bonuspunten voor de ligging van dit hele hippe gebeuren: het festival ligt onder de bomen in een park, precies tussen de stad en het station in. Dus ideaal te bereiken met het OV en je zit ook niet de hele dag met de kleine in de brandende zon. Behalve lekkere hapjes en speciaal biertjes voor papa en mama, wordt er voor de kleintjes ook veel georganiseerd. Van een disco in de middag tot kindertheater. En er is zelfs ook een kleine (rommel)markt waar je heerlijk kan neuzen. Je vermaakt je gegarandeerd een hele dag.

LEES OOK: Uit eten met je peuter: dit zijn de gedachten die door je hoofd spoken

Park Randenbroek

Op een klein kwartiertje lopen vanaf het stadscentrum loop je zo Park Randenbroek in. De perfecte plek om te wandelen met de wagen, maar ook om lekker te picknicken. Dus sla wat stokbrood, babyhapjes en een rosé-biertje in en strijk met een kleedje neer tussen het groen. Ook leuk: er is een vijver waar je met de dreumes eendjes kan voeren.

KROAST

Kleine Koppel 36

Uitgeshopt? Sluit de dag af bij KROAST. Voor de kids is hier op vrijdag en zaterdag een nanny aanwezig. Laat dit even op je inwerken. Precies. Iemand die let op jouw uk terwijl jij romantisch kan dineren met manlief of lekker kan bijkletsen met je vriendinnen. Een volle maag (alle gerechten worden geserveerd in voorgerecht porties, dus sharen!) én ongestoord genieten: double the fun.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De beste baby hotspots: Amersfoort
Sluiten