De nieuwe indrukwekkende serie op NPO2: De baby-industrie

Nog even geduld en we kunnen weer vastgekluisterd voor de buis zitten met een nieuwe serie die gaat over baby’s: De baby-industrie gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn en juist daarom moeten we die allemaal kijken.

Wanneer je weet dat je kinderen kunt krijgen is het bijna altijd vanzelfsprekend dat jij als vrouw degene zult zijn die de baby gaat dragen. Maar stelletjes die zelf geen kinderen kunnen krijgen hebben het daar lastiger mee. Nederland heeft strenge regels wat betreft draagmoeders of eiceldonoren, daarom lijkt voor veel van deze stellen hulp in het buitenland de enige uitweg.

De baby-industrie

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, deze nieuwe serie gaat over de vruchtbaarheidsindustrie in de wereld. Mensen die ongewenst kinderloos zijn, zouden vaak bereid zijn grof geld te betalen om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. In de viervoudige serie neemt Liesbeth Staats de industrie daaromheen onder de loep.

LEES OOK: The Beginning of Life is dé Netflix serie die elke moeder en vader moeten kijken

Betalen om een kind te dragen

In Nederland is het verboden om een vrouw te betalen om een kind voor je te dragen of een eicel te doneren. Maar mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen maar wel willen, zoeken volgens de programmamakers daarom steeds vaker hun heil in het buitenland.

Baby-industrie landen

Liesbeth Staats bezoekt in de serie vier landen waar de baby-industrie erg winstgevend is. Ze gaat in gesprek met verschillende mensen, van draagmoeders tot aan bemiddelaars en ziet baby’s die dagenlang op hun nieuwe ouders liggen te wachten. Dit is tot nu toe eigenlijk heel mooi, dat een persoon een ander gezin gelukkig kan maken. Maar in de echte industrie loopt het helaas niet altijd goed af voor beide partijen, eiceldonoren en draagmoeders blijven vaak slechter en ongelukkiger achter. Daarom krijgt de kijker ook de keerzijde van de roze wolk te zien.

Eind maart op NPO 2

Een interessante serie die in Nederland voor veel bewustwording kan zorgen. Toch maar weer een reality check dat we het zo slecht nog niet hebben in Nederland. Het programma van KRO-NCRV is vanaf donderdag 22 maart te zien op NPO 2.

NU.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De nieuwe indrukwekkende serie op NPO2: De baby-industrie
Sluiten