De baby 29 nov 2018 Sterre Touw

Krijg jij een decemberbaby? Dit zijn alle leuke feitjes en weetjes!

December is voor ons een maand vol feest, lekker eten en gezelligheid. Als je baby in december geboren wordt, kan de warme en gezellige maand al helemaal niet meer stuk. Decemberbaby’s zijn er gek op en houden de feestmood het liefste het hele jaar door aan. 

Naast de passie voor feestjes en gezelligheid zijn er ook andere dingen die jouw baby tot een échte decemberbaby maken.

1 Gouden medaille-instinct

Volgens een onderzoek in Medical Daily hebben mensen die in de wintermaanden geboren zijn, met name in december, natuurlijk atletisch talent. Mazzelkontjes! Ook zullen ze altijd gaan voor de grootste prijs zoals de gouden medaille.

2 De geboortebloem

Ze zijn wit, aanwezig en prachtig; de narcissen. Hoewel ze meestal in het voorjaar volop in bloei zijn, zijn de witte bloemen gedurende de feestdagen populair. Ze symboliseren namelijk aan het einde van de winter een nieuw begin.

3 Ongelooflijk besluiteloos

Hoewel het koppige en vastberaden baby’s zijn, zijn decemberbaby’s niet zo’n ster in het nemen van beslissingen. En goed om te weten: mensen die eerder in de maand geboren zijn hebben hier méér moeite mee dan degenen die later worden geboren.

4 Boogschutter vs steenbok

Als je baby voor 21 december geboren is, zijn ze boogschutter en daarna een steenbok. Boogschutters staan bekend om hun gulheid, zijn realistisch en heel grappig. Steenbokken zijn daarentegen gedisciplineerd en verantwoordelijk en zijn meer extravert dan de steenbokken.

LEES OOK: Is je baby geboren op een maandag? Dit zegt het over hem!

5 Verjaardagen gaan vaak samen met feestdagen

Dat klinkt misschien leuk, maar een flink aantal mensen die in december geboren zijn, hebben het gevoel dat hun verjaardag wordt vergeten. Soms worden de verjaardagscadeautjes zelfs ingepakt met sinterklaas- of kerstinpakpapier. Een goede les dus; verras en verwen je baby dus extra bijzonder op zijn verjaardag!

6 Ze zijn in dezelfde maand geboren als een aantal beroemdheden

Een grote groep acteurs of artiesten zijn ook in december geboren. Denk bijvoorbeeld aan Brad Pitt, Taylor Swift of Jake Gyllenhaal. Of onze eigen Nederlandse talenten zoals Jan Smit, Huub Stapel of Marco Borsato.

7 Minder prikkelbaar

Dat klinkt fijn. En het is ook echt zo: baby’s die in december geboren zijn hebben minder stemmingswisselingen en woedeaanvallen. Daar staat dan wel weer tegenover dat ze vatbaarder zijn voor depressies. Ai.

8 Globetrotters

De ultieme verjaardag wordt voor een decemberbaby op vakantie gevierd. Het liefst met een flinke dosis avontuur. Ze houden ervan om te reizen en nieuwe culturen te ontdekken.

9 Blauw, blauw en nog eens blauw

Decemberbaby’s zijn gek op blauw. Vooral als het gaat om sieraden en kleding. Turkoois, marineblauw of cyaan; elke tint is oké.

LEES OOK: Geef je borstvoeding? Dit zegt je baby’s sterrenbeeld erover

Reageer op artikel:
Krijg jij een decemberbaby? Dit zijn alle leuke feitjes en weetjes!
Sluiten