De papa 28 dec 2018 Soraya Vogelaar

12 tekenen dat je nieuwe vriend daddy material is

Hebben jullie het samen al weleens over het krijgen van een kindje gehad? Of vraag je je soms af of hij ooit op een dag een goede vader zal zijn? Dit zijn de tekenen dat hij geweldig daddy material is.

1. Hij helpt mee in het huishouden

No way dat je met de zorg voor een baby ook nog alle klusjes thuis in je eentje kan doen. Als hij nu al af en toe een wasje draait, de stofzuiger erbij pakt of het bed opmaakt, is er niks om je zorgen over te maken. Hij helpt je straks ook wel met het vuilnis buiten zetten en een luier verschonen.

2. Hij kan goed presteren onder druk

Deadlines, presentaties, het moment dat jij in paniek uitbarst als jullie de weg kwijt zijn. Is hij dan je rots in de branding die kalm blijft? Een baby die midden in de nacht huilt en niet gauw stil wordt, zorgt ook voor de nodige spanning. Maar jouw vent blijft gewoon een koele kikker.

3. Hij neemt het leven niet te serieus

Als het even kan plaagt ‘ie je door je spullen af te pakken en om een kusje te vragen. Hij vindt het leuk om kussengevechten te houden en je te kietelen. Er is in ieder geval genoeg ruimte in jullie relatie om met elkaar te lachen. Hij heeft er vast ook geen moeite mee om straks gekke stemmetjes op te zetten en te spelen met het speelgoed van jullie kind.

LEES OOK: Dit is hoe je hormonen ervoor zorgen dat je een liefdevolle ouder wordt

4. Maar hij heeft ook verantwoordelijkheidsgevoel

Het is niet alleen maar lang leve de lol. Hij neemt ook zijn verantwoordelijkheid als een volwassen man. Zijn rekeningen betaalt hij op tijd en zijn afspraken komt hij na. Het is misschien niet het meest sexy punt, maar wel heel belangrijk als jullie straks samen een kind krijgen.

5. Hij heeft een hond

Of een ander leuk huisdier waar hij voor zorgt, te eten geeft en de troep van opruimt. Hé, het zijn toch wel de basic skills om voor een baby te zorgen. toch?

6. Hij heeft een hart van goud

Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Hij zegt sorry na jullie ruzie en hij belt zomaar even op om te zeggen dat hij van je houdt. Hij helpt een oud omaatje met oversteken. In de supermarkt helpt hij het bovenste product uit de schappen te pakken voor iemand die er niet bij komt. Allemaal overduidelijke signalen dat hij een zorgzame lieverd is.

LEES OOK: Een ode aan de millennial vader: 7 x waarom hij een held is

7. Hij wil dolgraag op een dag vader worden

Hij steekt zijn wens niet onder stoelen of banken. Hij wil ooit op een dag dolgraag vader worden. En hij krijgt die kinderen natuurlijk het liefst samen met jou. 😉

8. Hij laat het kind in hem niet los

Hoe je dit weet? Als hij op zolder bijvoorbeeld nog een goed opgeborgen collectie aan Pokémon kaarten heeft liggen die hij zo nu en dan weer even te voorschijn haalt. Goed teken, want hij is in touch met zijn kindertijd. Hij draait er later zijn hand niet voor om naar tekenfilms te kijken.

9. Hij gaat leuk om met zijn broertjes/zusjes/nichtjes/neefjes

Of welk ander kind dan ook. Niks zo leuk en aantrekkelijk als een man die weet hoe hij leuk en lief kan spelen met kinderen.

LEES OOK: 10 handige en hilarische hacks die alleen een vader kan bedenken

10. Hij hoeft niet per se altijd jouw aandacht

Als de baby er eenmaal is, zal hij jouw aandacht met hem of haar moeten delen. Heeft ‘ie er nu ook geen moeite mee als je liever een keertje met vriendinnen op stap gaat dan met hem op de bank blijft hangen? Dan zit dat straks ook wel goed.

11. Hij blinkt ergens in uit

Is ‘ie de topspits van zijn voetbalteam of de perfecte kok als het op het avondeten aankomt? Het maakt eigenlijk niet uit waar zijn talenten liggen. Ergens goed in zijn vraagt om discipline, meer dan genoeg oefenen en geduld hebben als er iets misgaat. En zo gaat het eigenlijk ook met het ouderschap. Het gaat met vallen en opstaan, mooie momenten en vooral geduld hebben, volhouden en leren. Daarnaast is ook leuk als jullie kindje zijn skills er in het genenpakketje bijkrijgt.

12. Hij is dé vriend waar anderen bij aankloppen

Zijn vrienden kunnen bij hem terecht voor meer dan een biertje en wat lol trappen. Hij is er ook voor ze wanneer het minder gaat en geeft ze een luisterend oor en goed advies. Een super eigenschap als jullie kind later ergens meezit of advies nodig heeft. Papa kan het als geen ander.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 tekenen dat je nieuwe vriend daddy material is
Sluiten