De papa 22 okt 2017 Susan Dalstra

‘8 creepy dingen mensen tegen mijn man zeiden nadat ik was bevallen’

Grappig genoeg denken mensen dat wanneer je zwanger bent het opeens helemaal oké is om de raarste dingen tegen je te zeggen. Dingen die als je niét een kind zou verwachten ronduit ongepast zouden zijn. En helaas: na de bevalling gaat dat nog gewoon even door. 

Steph Montgomery merkte dat mensen niet alleen tegen haar onbeschofte dingen zeiden (‘ZÓ hallo weet je zeker dat niet verwachting bent van een drieling?!’), maar ook haar man het kreeg te verduren. De bevalling bleek voor veel mensen de perfecte vrijbrief om alles uit te kramen wat ze dachten. Dit is wat haar man te horen kreeg nadat Steph was bevallen:

1. Weet je zeker dat ‘ie van jou is?

Waarom vinden zoveel mensen het geestig om te insinueren dat je vrouw is vreemdgegaan? Het is onaardig, neerbuigend en je zegt daarmee dat de baby niet op hem lijkt. (En daarnaast betekent biologie niet meteen dat iemand ook daadwerkelijk een vader is voor het kind – maar dat terzijde).

2. ‘Goed gedaan’

Is dit een grap? Krijgt je man een schouderklopje omdat hij je negen maanden geleden heeft bezwangerd? Jíj bent degene die negen maanden lang een kind heeft meegetorst en híj is degene die een high five krijgt? Hou op hoor.

3. ‘Is het een meisje? Hou haar maar binnen’

Je man waarschuwen dat hij zijn dochter moet beschermen voor toekomstige minnaars – dat is toch een beetje creepy? Bovendien: ze is niet zijn eigendom. Zij bepaalt met wie ze date en niemand sluit haar op.

4. ‘Ga je hem laten besnijden?’

Vragen naar het geslachtsdeel van je zoon -> gewoon raarrr.

5. ‘En wanneer is de eigenlijk baby verwekt?’

Alsof je er dan even lekker voor gaat zitten om te vertellen hoe hij je de héle nacht alle hoeken van de kamer heeft laten zien. Bovendien: misschien is het wel een heel lange, moeilijke weg geweest en snijdt die joligerd nu een heel gevoelig onderwerp aan.

6. ‘En nu aan de slag voor baby nummer twee!’

Want dat is meteen waar je aan denkt als je vrouw net een titanenstrijd heeft geleverd om jullie kind ter wereld te brengen.

7. ‘Geen zorgen, ze heeft haar oude lichaam zo weer terug *wink wink*’

Nee nee nee nee. Je lichaam na de bevalling is je lichaam en er is niks wat je ‘terug’ moet krijgen. Waarom impliceer je bovendien dat er iets mis is met dat lichaam of dat er iets is waar je man zich zorgen om moet maken? Hetzelfde geldt overigens ook voor de vraag of de arts na de bevalling je de ‘husband stitch’ (een extra hechting om je vagina strakker te maken, red.) gegeven heeft. Walgelijk. En creepy.

8. ‘Laat je je vrouw werken?’

Hallo, 2o17! We leven allang niet meer in tijd waarin mannen bepalen of hun vrouw weer aan het werk gaat – en voor hoe lang. Jullie maken samen keuzes want surprise, surprise: je bent een volwassen vrouw die voor zichzelf kan denken.

En nu we toch bezig zijn: 12 rare dingen die mensen zeggen tegen vrouwen in hun derde trimester.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘8 creepy dingen mensen tegen mijn man zeiden nadat ik was bevallen’
Sluiten