Deze foto’s bewijzen: een corgi is de perfecte steun bij je thuisbevalling

Voor sommige mensen is hun huisdier praktisch hun baby. Dus als er een échte baby op komst is, wil je dit natuurlijk delen met je viervoeter. Deze moeder bracht haar dierenliefde even next level: bij haar thuisbevalling was hun corgi er gewoon bij.

Thuisbevalling

Deze ‘doggie doula’ uit Texas heeft het internet veroverd en eigenlijk ook een beetje ons hart. Want toen zijn baasje, Brooke Ellington, moest bevallen, was hij één van de weinige gasten die aanwezig mocht zijn in de kraamruimte.

LEES OOK: Zo bereid je je huisdier voor op de komst van de baby

Brooke koos ervoor om thuis in bad te bevallen van haar derde kind, zodat ze zich goed kon ontspannen in een vertrouwde omgeving. Iemand die echt niet mocht ontbreken, was haar hond Ranger, die haar minstens net zo’n ‘thuis’-gevoel gaf. Een inmiddels familietraditie die ze graag wilde doorzetten.

Lid van de familie

Toen haar tweede zoon namelijk werd geboren, stond er ook een hond aan het kraambed: Ryder. Helaas overleed de hond kort na de bevalling aan een vorm van kanker. Een intens verdrietig moment voor de familie.

Toen een paar maanden later de corgi Ranger in huis kwam, wilde Brooke en haar man niets liever dan dat hij bij de thuisbevalling van hun derde aanwezig zou zijn. Als lid van de familie was de enthousiaste kwispelaar een bron van energie die de moeder goed kon gebruiken.

LEES OOK: Het bewijs: een hond is goed voor je baby

Ster van de dag

En een goede hulp was de verloskundige op vier voetjes zeker, als we de foto’s mogen geloven. Fotografe Kristin Waner legde de bevalling vast en had niet verwacht dat juist Ranger de ster van de dag zou worden.

“Zijn aandachtige en zorgzame houding tijdens was heel bijzonder. Je kon aan hem merken dat hij wist dat er iets stond te gebeuren. Hij was de rust zelve en dat zorgde ervoor dat Brooke wat beter kon ontspannen toen de weeën heftiger werden”, vertelt ze.

Kijk en oordel zelf!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Kristin Ann Photo

Reageer op artikel:
Deze foto’s bewijzen: een corgi is de perfecte steun bij je thuisbevalling
Sluiten