Zwanger 21 feb 2018 Sterre Touw

Hoe groot is mijn baby? Dit zijn de coolste zwangerschapsvergelijkingen

Er zijn talloze varianten als het gaat om zwangerschapsvergelijkingen. Als eventjes klaar bent met die saaie week-op-week-vergelijkingen met groenten en fruit, zijn deze vergelijkingen misschien wel wat voor jou.

Vanaf de 9 weken kun je echt zien dat het kindje in buik langzaam uitgroeit tot een echte volgroeide baby. Van sushirol groeit hij uit tot pingpongbal en van pingpongbal weer tot een kleine burrito. Dit zijn de leukste objecten waar jij je groeiende baby mee kunt vergelijken

LEES OOK: Ben je 20 weken zwanger? Dan gaat een nacht slapen dus ongeveer zo

9 weken: de sushirol

Al eerder schreven we dat het eten van sushi voor zwangere vrouwen super goed is. Helemaal leuk is het dat je weet dat rond de 9 weken het kleine wezentje in je buik net zo groot is als de sushirol die je naar binnen werkt. En binnenkort kunt de hartslag van je baby waarschijnlijk horen bij je volgende echo.

11 weken: een pingpongbal

Hoewel je vroeger nog om drie uur ‘s nachts chillde bij de pingpong tafel en je de koningin van het bierpongen was, zit er nu een kleine pingpongbal in je buik verstopt. Je kindje kan nu al gezichtsuitdrukkingen hebben en een glimlach op zijn gezicht toveren. Ook begint hij zachtjes te schoppen, maar dat voel je (gelukkig) nog niet.

13 weken: een minicactus

Gefeliciteerd, het is de laatste week van je eerste trimester. En om dat te vieren, kun je een plant kopen voor jezelf! Planten zorgen voor een beter humeur en produceren meer zuurstof; dingen waar je altijd meer van kunt gebruiken. Koop dan als eerbetoon een minicactus, want je baby is nu even groot al zo’n cactus. En vraag je kindje dan gelijk om de naam, want hij is in deze fase ook zijn stembanden aan het ontwikkelen. (Je krijgt natuurlijk geen antwoord, dus doe maar gewoon alsof).

15 weken: een cassettebandje

Terwijl je moeder er nog naar luisterde toen ze zwanger was van jou, zit er nu een klein casettebandje in jouw buik. Goed nieuws; bij de 15 weken wordt het steeds meer een echt mensje!

19 weken: een Ben&Jerry

Terwijl jij je best doet om niet toe te geven aan een van je zwangerschapscravings zoals Ben&Jerry ijs, is je baby nu even groot als een bak ijs. Je gaat nu de eerste schopjes voelen, omdat je baby steeds meer begint te groeien.

21 weken: een ketchupfles

Heb je zin in iets ongezonds vanavond? Een dik belegde tosti of misschien een lekker bord frietjes? Ga je gang en neem er vooral een dikke klodder ketchup bij. Je baby is nu even groot als een ketchupfles en begint ook zijn smaakpapillen steeds verder te ontwikkelen.

25 weken: een zonnehoedje

Zwanger zijn in de zomer is heftig, vooral in de laatste fase. Terwijl je al behoorlijk veel opvliegers hebt door je zwangerschap, schiet je al helemaal naar de maximumtemperatuur als je een stap buiten de deur zet. Zet je zonnehoedje maar op en adem lekker de frisse buitenlucht in. Je baby is nu even groot als een zonnehoedje en zijn neusgaten gaan langzaam open.

29 weken: een bananensplit

Weer last van zwangerschapscravings? Kies deze week voor een gigantische bananensplit met alles erop en er aan. Hij zal dezelfde grootte hebben als je baby op dit moment. Neem genoegen met een paar extra schoppen, want nu kan je baby je zijn ellebogen en knieën bewegen. En dat zul je voelen ook.

31 weken: een bak popcorn

Tijd voor een filmpje in de bioscoop? Neem dan een lekkere bak popcorn. En als je op het hoogtepunt van de film de zaal uit moet rennen, omdat je moet plassen heb je een goed excuus. Je hebt immers een baby in je buik die net zo groot is als die bak popcorn in je hand.

33 weken: een kleine chihuahua

Een chihuahua is net zo lekker knuffelbaar als je baby. Je kunt daarom alvast beginnen met oefenen van knuffelen met zo’n beestje, want knuffelen met je baby is in de eerste maanden heel belangrijk. Ook leuk om te weten is dat je baby nu zijn immuunsysteem aan het ontwikkelen is.

37 weken: een (lichtgewicht) kettlebell

Je kunt het je herinneren? Die zondagen dat je naar de sportschool ging voor wat cardio- en krachttraining. Die heb je nu al lang achter je gelaten. Gelukkig blijft je baby deze week wel in de sportsferen, want hij is nu even groot als een kettlebell. Hij begint meer te schoppen en te bewegen. Beschouw het als haar warming-up.

40 weken: een literfles melk

Je hebt het gehaald! Het is een volgroeide baby geworden! Kun je het geloven? Je bent er nu wel klaar mee en je kan niet wachten tot je kleintje eindelijk ter wereld komt. Hij voelt namelijk nu toch wel letterlijk als een zware literfles melk in je lichaam. Maar je hebt het volgehouden. Je bent awesome!

Meer van deze zwangerschapsvergelijkingen zien? Kijk dan hier.

Fitpregnancy.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe groot is mijn baby? Dit zijn de coolste zwangerschapsvergelijkingen
Sluiten