Bevroren condooms dé oplossing voor post-bevalling ellende?

Wanneer je net een baby hebt gehad is er de kans dat je niet meteen weer staat te springen om het bed in te duiken met je partner, laat staan om aan condooms te denken. Maar onverwachts genoeg kunnen condooms je helpen.

Condooms. Ja, en dan wel bevroren condooms. Een tip die je zeker wilt uitproberen wanneer down under alles nog pijnlijk en gezwollen is na de bevalling.

Verlichting

Australische blogger Martin Wanless deelde de geniale tip. Hij raadt pas bevallen vrouwen aan om condooms te vullen met water, deze in te vriezen en ze dan te gebruiken om zwelling en gevoeligheid daar beneden te verlichten. De grootte en vorm van bevroren condooms maken ze perfect voor moeders die wat verlichting nodig hebben.

LEES OOK: 6x dit vertelt niemand je over je vagina na de bevalling

Je wilt niets riskeren

“Ja, condooms.” Schreef Wanless in de blogpost voor DAD. “Maar dit is geen mannelijk waanidee of opschepperij, vertrouw me. Na onlangs getuige te zijn geweest van het binnenstebuiten keren van de vagina van mijn partner waar vervolgens een klein persoon werd uit geduwd, dan wil je niets meer riskeren daar beneden. Voor tenminste een paar weken.”

Onbesproken thema

Hoewel we onwijs blij zijn dat deze vader met dit briljante idee kwam, hij was niet de eerste. Andere moeders hebben deze truc al jaren gebruikt en gedeeld. Alleen is pijn na de bevalling een van de onderwerpen die weinig moeders bespreken met elkaar. Het is daarom heel goed mogelijk dat de moeders in je omgeving al zweren bij deze tip, maar dit nog niet met je gedeeld hebben.

Daarom aan ons de taak om dit je te vertellen! Thanks us later!

LEES OOK: Waarom je je baby tot 6 maanden beter geen water kan laten drinken

Fit Pregnancy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bevroren condooms dé oplossing voor post-bevalling ellende?
Sluiten