Condooms tijdens de zwangerschap: in enkele gevallen is het nodig

Melissa Eissens 13 feb 2018 De papa

Seks tijdens de zwangerschap is veilig. Je zou denken dat een condoom tijdens de zwangerschap niet meer nodig is. Maar in sommige gevallen is dit niet waar.

Zwanger worden als je al zwanger bent. Geloof het of niet, het kan écht. Condooms zijn er dus niet alleen om een seksuele overdraagbare aandoening tegen te gaan, maar ook om een tweede zwangerschap te voorkomen.

Seks tijdens de zwangerschap

Samen tussen de lakens duiken als je al zwanger bent kan voor de meeste vrouwen geen kwaad. Je baby is goed beschermd in de baarmoeder en heeft tijdens een vrijpartij nergens last van. In sommige gevallen is het echter wel slim om en condooms tijdens de zwangerschap te gebruiken.

Zwanger worden als je al zwanger bent

Je zou het niet zo snel verwachten, maar het is mogelijk om zwanger te worden als je al zwanger bent. Het is echter wel een hele zeldzame situatie en het is in totaal nog maar bij elf vrouwen ooit gebeurd. Als een vrouw tijdens haar zwangerschap opnieuw bevrucht wordt, noemen we dat superfoetatie. Er komt dan een eitje vrij bij een vrouw die al zwanger is. Dit tweede eitjes wordt ook bevrucht, waardoor de vrouw simultaan zwanger is. Als je dus echt zeker wilt weten dat je niet opnieuw bevrucht wordt, dan kun je een condoom gebruiken.

LEES OOK: Een baby op komst? Dit is hoeveel geld geld het je gaat kosten

Soa’s

Een tweede reden om een condoom te gebruiken is het voorkomen dat je besmet wordt met een seksueel overdraagbare aandoening. Een soa is niet alleen gevaarlijk voor jou, maar ook voor je baby. Als je seksueel actief bent met verschillende mannen tijdens je zwangerschap zou je dus een condoom moeten gebruiken. Voor je eigen veiligheid maar ook die van je baby.

Condooms tijdens de zwangerschap gebruiken

Of je in de laatste weken van je zwangerschap nog seks zou moeten hebben, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige artsen adviseren om in dat stadium geen seks meer te hebben omdat je vliezen dan elk moment kunnen breken. Besluit je toch om seks te hebben, dan raden artsen je wel aan om in ieder geval een condoom te gebruiken. Dit uit voorzorg voor bacteriën, want zodra de vliezen zijn gebroken mag er niets meer in je vagina komen.

Reageer op artikel:
Condooms tijdens de zwangerschap: in enkele gevallen is het nodig
Sluiten