‘Zou dit mijn nieuwe best mom friend worden met wie ik alles kon delen?’

Op marktplaats doe je naast spullen soms ook bijzondere contacten op. Je komt op de gekste plekken en krijgt mensen voor je deur die je anders nooit had ontmoet. Marjolein, Famme Baby’s columnist, denkt via marktplaats haar nieuwste BMF (Best Mom Friend) ontdekt te hebben. Tot ze elkaar ontmoeten. 

Marktplaats is de plek waar je sinds 1999 spullen kan kopen, verkopen, ruilen of weggeven.  De website staat vol met allerlei spullen, maar voornamelijk met dingen die je vooral niet nodig hebt. Het is zo’n beetje de online kringloop, voor en door iedereen.

Marktplaats voor alle jonge ouders

Met de komst van kinderen is Marktplaats herontdekt. Sorry Nederlandse economie, maar als je voor een appel en een ei speelgoed of bedjes kan kopen, ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee als je nog naar de winkel gaat.

Onlangs had ik nog wat babyspullen over, waarvan ik vermoedde dat ik ze nooit meer zou gaan gebruiken. Helaas bleek niemand geïnteresseerd te zijn in mijn zorgvuldig samengestelde pakket, dus  besloot ik mijn advertentie op ‘gratis’ te zetten.

Mijn hart maakte een sprongetje, mijn kleinste zijn ook prematuur geboren

Binnen enkele uren kreeg ik een reactie. De mevrouw, die later een jonge moeder bleek te zijn, had interesse in de spulletjes. Na het afhandelen van de formaliteiten, waar en wanneer, kwam er een gesprek op gang. Wat bleek, de dame in kwestie was onlangs bevallen van een jongetje. Het pakket bestond in eerste instantie uit wat speelgoed, een speelkleed en een voedingskussen. Maar ik had ook nog wat jongenskleertjes liggen, dus ik beloofde haar om daar ook nog even tussen te gaan kijken. Ze stuurde nog een berichtje, dat ik haar en haar zoontje daar heel erg blij mee zou maken. Ook volgde er een foto met daarop een piepklein mannetje.

Zou dit mijn nieuwe momfriend worden, met wie ik tips en ervaringen zou uitwisselen?

Ze vertelde dat hij met 36 weken was geboren, ze hadden een moeizame start gehad maar nu leek alles goed te gaan. Mijn hart maakte een sprongetje, mijn twee kleinste zijn ook prematuur geboren. Ontstond er nu een klik? Zou dit mijn nieuwe best mom friend worden, met wie ik alles kon delen? Iemand met wie ik tips en ervaringen zou uitwisselen? Klagen over hoe zwaar we het wel niet hebben, maar smelten bij het aanblik van ons kroost? Zou Marktplaats mij nu eens wat anders bieden dan alleen maar spullen? Tinder, eat your heart out.

Een meisje, begin twintig

Aan het begin van de avond ging dan eindelijk de deurbel. Als een klein kind op pakjesavond liep ik naar de deur toe, op de voet gevolgd door mijn driekoppige charmeoffensief. Toen ik de deur opende stond ze daar, een meisje van begin twintig, gekleed in een spijkerbroek en zwart vest waarop ik een hardcore logo meende te herkennen. In mijn gedachte had ik al zitten lunchen met mijn nieuwe bestie, maar plots stond ik weer met beide benen op de grond. Nog lichtelijk van mijn à propos liet ik de jonge vrouw binnen en vluchtig liet ik haar de spullen zien.

Onmiskenbaar voor iedere Nederlander, de geur van cannabis

Omdat het pakket inmiddels rijkelijk in omvang was toegenomen liep ik met haar mee naar de auto. Nadat ze wat spullen had ingeladen liet ze mij vol trots haar kleine mannetje zien. Daar zat hij dan, in zijn Maxi-Cosi. Zijwaarts geklemd tussen de achterbank en de bestuurdersstoel. Die was bezet door, ik vermoedde, haar vriend die mij nors begroette. En opeens meende ik iets te ruiken. Onmiskenbaar voor iedere Nederlander, de geur van cannabis.

Uit angst voor een volledig productieteam, inclusief camera voor een nieuw seizoen van ‘Vier handen op één buik’ zette ik de laatste tas op de grond, verontschuldigde mij voor de kou en ging vlug weer naar binnen.

De eerste column van Margriet over Fit-Moms lees je hier.

Reageer op artikel:
‘Zou dit mijn nieuwe best mom friend worden met wie ik alles kon delen?’
Sluiten