Column: ‘Mama, ik lijk steeds meer op jou’

‘Papa, ik lijk steeds meer op jou’… al jaren een top2000 hit. Maar wat ik me afvraag, nu ik moeder ben. Wanneer komt die hit; ‘Mama, ik lijk steeds meer op jou’.

Mijn vader zegt altijd dat de credits van het opvoeden voor mijn moeder zijn. Ik vind dat hij gelijk heeft. En nu ik zelf moeder ben, zie ik dat steeds meer. Ik hoorde laatst iemand op de televisie vertellen over een feest van duizenden euro’s voor haar kind.  Dat ze dat geld liever daar aan uitgaf, dan aan een nieuwe keuken. Om haar kind herinneringen te geven.

Vroeger

Mijn herinnering van een feestje is dat alle kussens van onze bank op de grond lagen. We daarop zaten en dat dit zo gezellig was. Lekker thuis, een cadeautje, wat lekkers, en spelen! Zo wil ik dat ook doen voor onze kinderen. No nonsens, zonder opsmuk. Hopelijk lukt het me ook om zo dicht bij mezelf te blijven. Zonder alle invloeden van andere ouders. Of de angst of onze kinderen er dan nog wel bij horen, als we niet een super over the top buitenshuis feestje geven.

LEES OOK: Column: ‘Ik ben niet zo goed in bevallen’

De nuchtere kijk op alles van mijn moeder, het zorgen en verzorgen. Het er altijd voor ons zijn. Het lekkere koken en de huiselijke sfeer. Nu weet ik hoe belangrijk het is om dat mee te geven. Het zijn de kleine dingen die het doen. Het is daarom ook mijn streven dat er altijd vriendjes en vriendinnetjes over de vloer komen. Er geknutseld en gespeeld wordt, gelachen en lawaai. Dat er niet ‘welkom’ op de mat staat, want dat is niet nodig. Dat voel je zo wel.

Net mijn moeder

Qua opruimen, gecontroleerd en geordend zijn: daarin ben ik precies mijn vader. Maar ik snap nu ook heel goed, waarom mijn moeder het altijd zo gezellig rommelig heeft.

‘Mama, ik lijk steeds meer op jou’.

Je leest hier elke dag een verhaal van onze mama-columnisten. Nog veel meer artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Column: ‘Mama, ik lijk steeds meer op jou’
Sluiten