Ellis: ‘Aan de samenstellers van de kraampakketten’

‘Ding dong’. De bel ging. Het was oudejaarsdag en ik verwachtte eigenlijk niemand. Of in dit geval niks. Maar er stond iemand met een pakket voor de deur. Wat een verrassing! Wat bleek. Het kraampakket was bezorgd. Dacht ik iets leuks te krijgen, kreeg ik iets praktisch. Een doos vol met kraamverbanden, onderleggers, een matrasbeschermer. Wat desinfectiegel en een kleinigheidje voor je toekomstige baby.

Heel erg praktisch allemaal. En confronterend. Ga ik dit straks allemaal gebruiken? Ja. Dat ga je doen. Misschien niet alles. Maar wel veel. En natuurlijk heerlijk dat er zoiets verstrekt wordt door de zorgverzekering. Tenminste, die van mij had er geen kosten aan verbonden. Mooi dat dit kan in Nederland.

Handcrème

Maar eigenlijk wil ik wel wat toevoegen aan het kraampakket. Gewoon voor de leuk. En eigenlijk omdat het ook net zo praktisch is, en handig. Of zelfs nodig!  Wat denk je bijvoorbeeld van een super vette handcrème. Zo vaak als dat je je handen gaat wassen! Dat is funest voor je handen. Die worden droog en schraal. Dus ja, een goede verzorgende hydraterende handcrème!

LEES OOK: Met dit handige boodschappenlijstje kom jij je kraamweek vlekkeloos door!

Een bon, van thuisbezorgd.nl. Of iets in die richting, met een tegoed erop. Zodat je de eerste dagen geen stress hebt dat je ook nog moet koken. Lijkt me een prima toevoeging. Heb je al een ding minder te doen op een dag en kun je je misschien ipv koken, even douchen.

Voor mama

Lekker geurende doucheproducten voor mama´s. Want als je dan al aan douchen toekomt, dan is het ook wel heerlijk als je dit met een geurtje voor volwassenen doet. Babyzeep ruikt heerlijk, maar die paar minuten voor jezelf wil je dan ook even een baby-vrij geurtje. Tissues, met balsem, anders wordt naast je handen, je  neus ook nog schraal. Omdat je nu eenmaal veel jankt. En laat dit maar een grootverpakking zijn, want dat janken stopt nooit weer. Wordt wel minder. Maar je jankt meer, dan dat je deed voordat je moeder werd.

Fris

Een bak met kaartjes, met alleen maar lieve  en opbeurende  teksten. Zoals: ´Je doet het goed´. Voor als je het allemaal even niet ziet zitten door vermoeidheid. Of je gewoon super onzeker bent. En vooral, touche eclat! Dit zou verplicht in elk kraampakket moeten zitten. Want met gebroken nachten is dit middel onmisbaar! Een paar veegjes van deze crème onder je ogen, doet wonderen! Je krijgt een frisse blik. Kijkt net wat meer helder uit je ogen! Dat is voor de foto´s wel net zo leuk. Dat je daar ook een beetje stralend op staat.

Dus makers van de kraampakketten. Fantastisch wat jullie maken, aanbieden of verstrekken. Als er ook wat van de genoemde ‘must-haves’ in zitten, dan wordt het nog een beetje leuker als het pakket bezorgd wordt! De dank is groot!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: ‘Aan de samenstellers van de kraampakketten’
Sluiten