Marjolein: ‘Dit is het échte leven met een tweeling’

Beyoncé Knowles, George Clooney en zelfs onze eigen Art Rooijakkers deden er in 2017 aan mee: de tweeling. En hoewel er nog geen loket bestaat waar je je bestelling door kan geven (doet u mij maar één tweeling a.u.b.) zijn er op internet talloze lijsten en artikelen te lezen waarom je wel, of geen tweeling zou willen.

Het is misschien een no-brainer: een tweeling zijn twee tegelijk geboren baby’s. Vooral het woord twee is een hele belangrijke term bij het omschrijven van leven met een tweeling. Dubbel de knuffels, dubbel de kusjes? Nee hoor, wat dacht je van twee keer zoveel poepluiers en twee keer zoveel was? Je kan het woord voor bijna alle bekende baby-fenomenen zetten en je krijgt een aardig beeld van het leven met een tweeling. Logisch, hoor ik je denken, maar tweeling moeders zullen het met mij eens zijn: that’s different cook.

Clichés

Er bestaan een hele hoop clichés rondom tweelingen en ik moet toegeven dat er een aantal daarvan zeker niet gelogen zijn. Maar sommige moeten wel enigszins genuanceerd worden. Na een hectische start (lees: zware zwangerschap, pittige bevalling en chaotische kraamperiode) ben je binnen no-time een relaxte moeder. Je. Moet. Wel. Beeld je maar eens twee, huilende baby’s in. Juist ja.

LEES OOK: Tweelingmoeders opgelet! Maak je leven makkelijker met deze tips

Tweeling baby’s zijn geduldiger, leren sneller speelgoed te delen en hebben altijd een maatje om mee te spelen. Niet meteen natuurlijk, nee want dat moeten ze nog wel even leren. Dus hopelijk ben je voor die tijd al een relaxte moeder geworden.

Gezellig, zo’n tweeling

En dan het slapen, samen in een wieg of in ieder geval gezellig bij elkaar op het kamertje. Naast super praktisch ook nog eens heel erg gezellig. Maar wat moet je doen als er eentje opeens begint te brullen? Ik moet toegeven, ik heb vaak genoeg verwonderlijk staan kijken hoe de een lekker lag te slapen terwijl zijn broer ernaast aardig wat decibels produceerde. Maar wanneer de ander dan toch wakker wordt, ben ik vooral ’s nachts die relaxte moeder even kwijt.

Niet alleen maar kommer en kwel

Eerlijk is eerlijk, een tweeling is niet alleen maar kommer en kwel. Het is hard werken, maar als ik ’s avonds voor het slapen gaan even om het hoekje kijk, krijg ik een warm gevoel van binnen. Daar liggen dan twee kleine brulaapjes, met een knuffel onder de arm en sabbelend op de vingers. Ik durf te wedden dat zelfs Donald Trump daar relaxt van wordt.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marjolein: ‘Dit is het échte leven met een tweeling’
Sluiten