Column: Een avondje over ‘ons’ praten, ipv de kinderen? Onmogelijk

“Schat, als we vanavond uit eten zijn, zullen we het dan een keer niet over de kinderen hebben, maar gewoon weer eens over ons?” Mijn lief lachte, en zei ja. Hij kent mij. Weken had ik er naar uit gekeken, een avondje uit met mijn man. Even geen kinderen, niet zorgen, gewoon een avondje samen, met zijn tweeën, lekker eten en een goed glas wijn.

Kinderen uit logeren en gewoon eens weer in alle rust douchen. En wat langer dan de gebruikelijke 3 tellen voordat de eerste zich meldt, zoals het normaal in de ochtend gaat. Mooie snot-, kwijl- en spuugvrije kleding aan. Haren föhnen en make up aan brengen. Het voelde al een spa.

In alle rust

Opgetut op pad. Mama voelde zich weer op en top vrouw! Wat was het fijn om weer eens iets van de kaart te kiezen, waarbij je mes en vork moest gebruiken. Niet het gebruikelijke ‘’Lukt wel, kan het prakken met 1 hand’’ terwijl je in je andere hand je baby op schoot houdt. Een goed glas wijn en tijd voor elkaar. Geen: ‘’Hoor ik nu huilen boven?’’. Geen hapjes geven of een fles. Vooral ook niet nadenken over boodschappen, niet koken en niet afwassen. Heerlijk!

LEES OOK: Soldaten helpen bij de geslachtsonthulling van de baby van hun overleden buddy

Kletsen over wat ons bezig houdt. Praten over dromen. Tijd om te sparren over dat ene probleem op het werk. Ja, we hadden gesprekken over hoe fijn sporten is. En dat een moment voor jezelf zo goed kan zijn. Over de families en wat zullen we nu eens met het huis doen.

Werk-privé balans

En toch, kwamen bij bijna alle onderwerpen toch wel de kinderen naar voren. Want die houden ons nu eenmaal bezig. De dromen die je hebt, daar komen je kinderen in voor. Het gesprek over het werk, gaat toch ook veel over de werk-privé balans. Mochten we iets willen doen qua huis. Tja, dan zaten we eigenlijk niet te wachten op een verbouwing in de combi met een baby. En een ander plekje toch wel voor de basisschool leeftijd.

Lachen

We moesten lachen. Om waar we nu staan. Om ons. Wij, die zo uitkeken naar een avondje uit samen. Waarvan 1 van de 2 dacht, dat we wel een avondje het niet over de kinderen konden hebben. Maar over ons. Alleen is die ons veranderd. Die is niet meer man en vrouw. Die ons is nu papa en mama. Met 2 kinderen. Die gewoon 24 uur per dag deel van je uitmaken. Of ze er nu bij zijn of niet. Waarmee je met duizenden onzichtbare draadjes verbonden bent.

We hebben een heerlijke avond gehad en er zullen nog velen volgen. Van te voren roepen dat we het niet over de kinderen gaan hebben, dat is niet meer aan de orde. Ze horen er nu eenmaal bij! En wat zijn we daar blij mee.

Je leest hier elke dag een verhaal van onze mama-columnisten. Nog veel meer artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Column: Een avondje over ‘ons’ praten, ipv de kinderen? Onmogelijk
Sluiten