Column: Waarom wordt mijn baby zo vaak wakker?

Sherita Jager 8 dec 2017 Column

Mijn dochter wordt wakker bij elke scheet en vindt het dan gezellig om mama te roepen. Praten doet ze nog niet dus meestal begint ze met wat gemurmel. Dat gaat over in krijsen en als ik niet snel genoeg ben klinkt ze alsof ze wordt gemarteld. Onze onderburen dachten laatst dat wij waren verhuisd, omdat ze Victoria nooit horen huilen. We hebben onze trots hoog te houden, dat begrijp je wel, en ik ga er dan ook altijd snel op af.

Soms probeert papa haar te sussen. Lief bedoeld en absoluut fijn, maar in de praktijk betekent dat enkel dat ik genoeg tijd heb om de douche uit te stappen en mij af te drogen. Papa is lief en gezellig, maar mama en vooral boobie is wat ze wil in de nachten. Maar waarom wordt mijn baby zo vaak wakker? Ik heb het mij zo vaak afgevraagd en vele oplossingen gezocht. Een greep uit de mooiste ideeën.

Aardstralen

Jaren geleden werd er veel geld verdiend met het opsporen en uitschakelen van aardstralen. Tegenwoordig is gebleken dat aardstralen toch niet bestaan. Ondanks dat is er een harde kern die hier wel in gelooft. In mijn zoektocht naar Victoria’s nachtrust ben ik duizenden malen van religie veranderd, en heb ik ook een tijd bij de aardstraalbelievers behoord. Resultaat? Het wiegje heeft in elke mogelijke hoek van de kamer gestaan en Victoria slaapt nog niet.

Vloerbed

Die nachten dat ik bij Victoria in het ledikantje kroop deden mij beseffen, jeetje, dit is krap. Ik voelde mij ook net een gevangene, met die houten spijlen aan alle kanten. Er vanuit gaande dat mijn babytje een free spirit is en niemand haar kan temmen, was een vloerbed een logische stap. De spijlen van het wiegje brachten haar vast onrust en bovendien werd ze wakker bij het draaien. Een tripje naar de Ikea verder, een mooi éénpersoonsmatras op de grond, en een slapeloze baby is het resultaat.

LEES OOK: So sleepy! Dit zijn ze: de 6 fases van vermoeidheid die je als new mom doorgaat

Wolzijde rompers

Wol zorgt voor warmte en zijde voor een gevoel van bescherming. Net als de rupsjes die zich beschermd voelen in hun coconnetje. Het klonk niet meer dan logisch en ik kocht drie wolzijde rompertjes voor mijn amish meisje. Ze zijn mooi, zacht, warm en ze staan leuk. Maar Victoria? Die heeft liever mijn arm om haar heen.

Luchtbevochtiger

Na een verzendperiode van 3 weken ontving ik de luchtbevochtiger eindelijk. Deze machine zou ervoor zorgen dat de lucht gefilterd werd, en Victoria ook geen last van haar crèchehoest zou hebben. Ik wist het zeker, dit zou werken. Vooralsnog is het een fantastisch apparaat om mee te spelen als ze ‘s nachts wakker wordt en ik niet snel genoeg bij haar ben.

Edelstenen

Na wat onderzoek kocht ik een paar stenen in de edelstenen winkel. Net als de financiële-voorspoed-stenen, de innerlijke rust stenen, de stralende huid zonder puistjes stenen en de edelstenen voor een goede nachtrust, merk ik niet echt verschil en zijn vooral de eigenaren heel blij met mijn bezoekjes aan hun winkel.

Volle maan

We bestaan voor 80% uit water, en als de zee wordt beïnvloed door de maanstand, waarom wij dan niet? Toch? Victoria gelooft het wel. Ik inmiddels ook.

Wollen dekens, nachtlampje of totale duisternis, stilte of muziek. Het zal Victoria een worst wezen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat Victoria mij gewoon heel graag mag en graag bij mij ligt. Stiekem vind ik het ook wel fijn om dat kleine zachte lijfje in mijn armen te hebben. Als ze 15 is en de onschuld af is, zal ze vast wel een keer alleen slapen, toch?

Altijd fijn om te proberen: Met dit trucje breng je je baby binnen een minuut in slaap (yes please!)

Reageer op artikel:
Column: Waarom wordt mijn baby zo vaak wakker?
Sluiten